Megérkezett az első zsiráf a vadasparkba + VIDEÓ + HANG

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A Szegedi Vadaspark szerdán kora délután új lakóval gyarapodott. Közel húszórás autóút után a németországi Gelsenkirchen állatkertjéből megérkezett Thabo, a zsiráfbika. Egyelőre még csak gondozói közelíthetik meg az állatot, azonban első ránézésre látszott, hogy hamar megszokja majd új helyét.

Mint arról korábban beszámoltunk, a vadaspark jelentős fejlesztést hajtott végre, hogy Szegeden is látható legyen ez a különleges, méltóságteljes állatfaj. Az új zsiráfházba korábban két zebra is érkezett, így hamarosan – a tervek szerint március végétől – a nagyközönség is figyelemmel kísérheti az afrikai szavanna életét.
A fiatal zsiráfbikához még két társa fog csatlakozni, őket szombaton és a jövő hét folyamán szállítják majd Szegedre a ZOO Dvůr Králové speciális állatszállítói.
„Közel húsz óráig tartott az út, de természetesen közben megálltunk etetésre, és azért, hogy az állat kipihenje magát” – mondta el portálunknak Zdeněk Bárta, a cég vezető munkatársa. „Elég jól viselte a szállítást, és a megérkezés után szinte nem is akart kijönni a speciális utánfutóból. Folyamatosan, kamerán keresztül figyelemmel kísértük az állapotát, és a sebességünk is olyan volt, hogy semmiképp ne veszélyeztessük Thabo testi épségét. Most visszaindulunk, és előbb Csehországban megpihenünk, majd pénteken vesszük fel a zsiráf társát Gelsenkirchenben.”
A zsiráfot is „meg kell tanulni” a szegedi állatgondozóknak, akik több napot töltöttek el a budapesti állatkertben, hogy megfigyeljék a tartás, gondozás körülményeit.
„Egyelőre még a helyet kell megszokniuk, majd a zebratársakkal ismertetjük meg őket” – sorolta a további teendőket Veprik Róbert, a vadaspark igazgatója. „Az új zsiráfház avatóján természetesen a nagyközönség is megtekintheti majd Thabót és társait. Addig egymást is megismerjük, hozzászoknak az itteni körülményekhez, megbarátkozhatnak az ápolójukkal, valamint a szegedi kosztot is megkedvelik.”

Hallgassa meg Veprik Róberttel, a vadaspark igazgatójával készített hanganyagunkat!

no images were found

Előző sztori

Jobbik: „Rákosinak, Marxnak és Engelsnek mennie kell”

Következő sztori

Csökkent az influenzás megbetegedések száma