Egészség

Látogatási tilalom Csongrád megye valamennyi kórházában

Látogatási tilalom Csongrád megye valamennyi kórházában

2011. február 16., szerda
Látogatási tilalom Csongrád megye valamennyi kórházában

Az influenzás megbetegedések számának növekedése miatt látogatási tilalmat vezettek be szerdán Csongrád megye valamennyi kórházában, így a Szegedi Tudományegyetem klinikáin is – tájékoztatta Tombácz Zsuzsanna, megbízott megyei tiszti főorvos az MTI-t.

A szakember emlékeztetett arra, hogy a szentesi kórházban már három hete, Hódmezővásárhelyen pedig a múlt héten el kellett rendelni a látogatási tilalmat. Az influenzás megbetegedések száma azonban a megye más részein is jelentősen nőtt, így szerdán a deszki és a makói kórházban, valamint a Szegedi Tudományegyetem klinikáin is érvénybe lépett a látogatási tilalom. Az influenzavírus aktivitása a szentesi kistérségben a legmagasabb, itt a százezer lakosra jutó megbetegedések száma már meghaladja az ötszázat. Szeged és Makó térségében ez a szám még csak háromszáz fölött van, de ez is több mint a duplája a százötvenes járványhatárnak – közölte a főorvos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.