Egészség

Látogatási tilalom a hódmezővásárhelyi kórházban

Látogatási tilalom a hódmezővásárhelyi kórházban

2011. február 13., vasárnap
Látogatási tilalom a hódmezővásárhelyi kórházban

Teljes látogatási tilalmat vezettek be a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház és Rendelőintézetben az influenzajárvány miatt – olvasható az önkormányzat honlapján.

A szombaton életbe lépett rendelkezés minden osztályt érint, csupán a nagyon súlyos állapotban lévő betegek esetében tesznek kivételt: az őket látogató hozzátartozóknak védőruházatot és szájmaszkot kell viselniük, hogy megakadályozzák az esetleges fertőzések továbbterjedését - nyilatkozta

Kallai Árpád

, az intézmény főigazgatója. A betegellátást nem befolyásolja a korlátozás. A betegek felvétele és hazaengedése is zavartalan. A kórházban jelenleg is ápolnak influenzás pácienseket, a vizsgálatok H1N1-fertőzést is kimutattak már helyi betegnél - közölte az önkormányzat honlapja. Jelenleg senki sem szorul gépi lélegeztetésre, de ha ugrásszerűen növekedne a betegek száma, akkor is meg tudnák oldani az ellátásukat, az egészségügyi tárca ugyanis akár bérelhető eszközökkel is segíti a gyógyító munkát - írták. A Csongrád megyei kórházak közül a szentesi intézményben van még érvényben influenza miatt látogatási tilalom.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.