Sport

Kézilabda: Törő Szabolcs lőtte a 3. legszebb gólt a vb-n + VIDEÓ

Kézilabda: Törő Szabolcs lőtte a 3. legszebb gólt a vb-n + VIDEÓ

2011. február 11., péntek
Kézilabda: Törő Szabolcs lőtte a 3. legszebb gólt a vb-n + VIDEÓ

Nem akármilyen összeállítást közöl a világ egyik legelismertebb kézilabdás weboldala, a Handball Planet. Tizenötös toplistájuk a januári svédországi világbajnokság legszebb góljait foglalja magában, s ezen a listán igen előkelő helyen szerepel a Pick Szeged szélsőjének Törő Szabolcsnak egyik találata.

A házi készítésű, azaz nem hivatalos összeállításban szebbnél szebb, látványosnál látványosabb és bravúrosabbnál bravúrosabb találatok láthatók, a leglehetetlenebb szögből eldobott labdáktól kezdve, a legpimaszabb cundereken át, a legmegalázóbb hétméteresig.

Törő Szabolcs

osztrákok elleni vezető gólja (7. perc: 4-3 "ide") az igen előkelő harmadik helyen szerepel a tizenötös listán, csak az argentin

Diego Simonet

svédek elleni elképesztő csele, majd betörése, illetve a horvát

Ivano Balic

románok elleni hasonló megmozdulás és elképesztően pimasz gólja előzi meg. A Pick Szeged szélsője a 7. percben, 3-3-as állásnál kapott labdát a bal szélen, majd annak rendje és módja szerint ugrott és repült is befelé, amikor a vele szembeni védő kissé elé állt, a továbbrepülő Szabolcs az ütközéstől veszített egyensúlyából, s közben a háta mögött dobta el a labdát - ezzel teljesen meglepve a kapust - egyenesen a kapu felső részébe. Szépségdíjas találat volt, amely hatalmas ovációt váltott ki a jelenlévő szurkolókból (bizonyára még az osztrák drukkerek szája is tátva maradt). A magyar válogatott egyébként összesen még két alkalommal szerepel a videón, igaz ezek közül egyik sem olyan örömteli mint Törőé. Az izlandi

Robert Gunnarson

ejtése ellenünk (28. perc: 14-10 "oda") a 15., illetve a francia

Bertrand Gille

estében átfordulós csavarása (60. perc: 36-24 "oda") a 12. helyre futott be. Törő Szabi gólja 04:01-04:21 között látható az alábbi videón.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.