Kézilabda: Törő Szabolcs lőtte a 3. legszebb gólt a vb-n + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem akármilyen összeállítást közöl a világ egyik legelismertebb kézilabdás weboldala, a Handball Planet. Tizenötös toplistájuk a januári svédországi világbajnokság legszebb góljait foglalja magában, s ezen a listán igen előkelő helyen szerepel a Pick Szeged szélsőjének Törő Szabolcsnak egyik találata.

A házi készítésű, azaz nem hivatalos összeállításban szebbnél szebb, látványosnál látványosabb és bravúrosabbnál bravúrosabb találatok láthatók, a leglehetetlenebb szögből eldobott labdáktól kezdve, a legpimaszabb cundereken át, a legmegalázóbb hétméteresig. Törő Szabolcs osztrákok elleni vezető gólja (7. perc: 4-3 “ide”) az igen előkelő harmadik helyen szerepel a tizenötös listán, csak az argentin Diego Simonet svédek elleni elképesztő csele, majd betörése, illetve a horvát Ivano Balic románok elleni hasonló megmozdulás és elképesztően pimasz gólja előzi meg. A Pick Szeged szélsője a 7. percben, 3-3-as állásnál kapott labdát a bal szélen, majd annak rendje és módja szerint ugrott és repült is befelé, amikor a vele szembeni védő kissé elé állt, a továbbrepülő Szabolcs az ütközéstől veszített egyensúlyából, s közben a háta mögött dobta el a labdát – ezzel teljesen meglepve a kapust – egyenesen a kapu felső részébe. Szépségdíjas találat volt, amely hatalmas ovációt váltott ki a jelenlévő szurkolókból (bizonyára még az osztrák drukkerek szája is tátva maradt).
A magyar válogatott egyébként összesen még két alkalommal szerepel a videón, igaz ezek közül egyik sem olyan örömteli mint Törőé. Az izlandi Robert Gunnarson ejtése ellenünk (28. perc: 14-10 “oda”) a 15., illetve a francia Bertrand Gille estében átfordulós csavarása (60. perc: 36-24 “oda”) a 12. helyre futott be.
Törő Szabi gólja 04:01-04:21 között látható az alábbi videón.

Default thumbnail
Előző sztori

Kosárlabda: a tisztes helytállás a szegedi cél Körmenden

Default thumbnail
Következő sztori

Hátország: egy győzelem mellett két Szedeák-vereség

Legutóbbi hasonló cikkek