Kultúra

Jótékonysági bált rendez a Szeged Első Lions Club és az SZTE

Jótékonysági bált rendez a Szeged Első Lions Club és az SZTE

2011. február 4., péntek
Jótékonysági bált rendez a Szeged Első Lions Club és az SZTE

Beteg gyerekek szájsebészeti, fogászati ellátásának támogatására gyűlnek a forintok a Szeged Első Lions Club és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közös jótékonysági báljának bevételéből.

Az egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában szombat este immár hetedik alkalommal rendezik meg a bált, melyre összesen több mint háromszázötven vendéget várnak – mondta el

Lázár György

, a klub elnöke az MTI-nek. A szervezők előzetes számításai szerint a jótékonysági rendezvényen milliós bevétel gyűlik majd össze. Idén az SZTE Fogorvos-tudományi Karának gyermekfogászati részlege az egyik kedvezményezett, a másik pedig az Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika gyermek- és csecsemőellátó részlege. Mindkét intézmény speciálisan a gyermekkel és csecsemőkkel foglalkozó részlegének műszerbeszerzését támogatják, s ezáltal remélik, hogy jelentősen javul az ellátás biztonsága és színvonala. Intézetenként ez mintegy félmilliós támogatást jelent. A gyermekklinika fogászatán látják el a testileg vagy szellemileg különböző fokban sérült gyermekeket. Ezeket a fiatalokat csak úgy lehet kezelni, ha elaltatják őket, melyhez speciális szett szükséges. Ennek az eszközrendszernek a megteremtését segítik a pénzből. A másik támogatás is hasonló jellegű. Az Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinikán veleszületett fejlődési rendellenességekkel operálnak rendszeresen csecsemőket, kisgyermekeket. Itt a gyógyszereléshez szükséges infúziós pumpák beszerzésére kellett a támogatás. A bálon a kulturális programot

Juronics Tamás

Kossuth-díjas balettművész irányítja majd. A hagyományos magyar konyha mellett pedig a Budapesti Indonéz nagykövetség felajánlásából indonéz szakácsok érkeznek Szegedre, hogy a távolkeleti konyha fogásaival megismertessék a bál vendégeit. A rendezvényen részt vesz majd az indonéz nagykövet és felesége, valamint a kultúrattasé és felesége is - mondta el Lázár György.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.