Sport

Jégkorong: egyperces gólparádé, Volán-Spartak-győzelem + FOTÓK

Jégkorong: egyperces gólparádé, Volán-Spartak-győzelem + FOTÓK

2011. február 17., csütörtök
Jégkorong: egyperces gólparádé, Volán-Spartak-győzelem + FOTÓK
Hazai jégen diadalmaskodott nagy csatában a Tisza Volán-Spartak férfi jégkorongcsapata az ob I/B középszakaszának vasárnap esti találkozóján. Kalocsa László együttese hátrányból fordított, majd döntetlenről tudott nyerni végül. Megszerezte az idény első hazai győzelmét a Tisza Volán-Spartak ob I/B-s férfi jégkorongcsapata. A gárda lassú összekovácsolódását és Kalocsa László vezetőedzői működésének hatékonyságát jól jellemzik a középszakaszban csordogáló győzelmek. A Dab.Docler elleni hazai mérkőzésen így is a vendégek szerezték meg a vezetést, miután Faragó Ákos passzát Mekler Róbert váltotta gólra az első harmadban - mindezt emberhátrányban (0-1). A középső játékrészben aztán kevesebb mint egy perc alatt nagyot fordult a meccs: 34:25-nél emberelőnyben Bogdan Jankovic előbb kiosztott egy gólpasszt Ugljesa Dulicnak (1-1), majd 13 másodpercnyi játékidővel később már ő maga értékesítette Borisz Leckovic korongját, ezzel meg is fordítva a találkozót (2-1). S nem ért véget a parádé: Egyed Máté 26 másodperccel később már a harmadik hazai gólt ütötte Kormos Tamás kapujába (3-1). Nem adták azonban olcsón a bőrüket a Jégtörők! Még ugyanabban a percben, vagyis a harminchatodikban, amikor már kettőre nőtt a hazai előny, Nagy Ferenc átadásából Faragó Ákos tette újra nyílttá a mérkőzést (3-2). A harmadik harmad ötödik percében Mekler villant újból és ezzel kiegyenlítettek a vendégek (3-3). Volt azonban még tartalék a hazaiakban. Ambrus András ezen az estén "csak" gólpasszt adott, de azt döntő pillanatban Bosnyák Márkónak, aki első lövéséből be is talált az 51. percben, ezzel kialakítva a végeredményt (4-3). Ambrus András továbbra is 14. a kanadai táblázaton 12 góllal és 4 assziszttal, mögötte kettővel lemaradva 16. csapattársa, Bosnyák Márkó 3 góllal és 12 assziszttal. Következőleg ismét a műjégpályán játszik a szerb-magyar közös gárda, február 20-án vasárnap, 18 órától a MAC Népstadion lesz az ellenfél.

Férfi jégkorong ob I/B, középszakasz:

Tisza Volán Spartak - Dab.Docler-Jégtörők 4-3 (0-1, 3-1, 1-1) Szeged, Műjégpálya, 150 néző. Vezette: Bedő P., Székely G., Juhász G. Tisza Volán-Spartak: Vidakovic - Fehervari, Bosnjak, Jankovic, Dulic, Leckovic - Neskovic, Varga D., Bursac, Egyed, Veres B. - Nikolic, Bosnyák, Ambrus, Dakic, Maslac. Vezetőedző: Kalocsa László. Dab.Docler-Jégtörők: Kormos (k) - Szepessy, Szalavári, Varga G., Wéhli, Mekler - Láng, Jelinek, Szabó R., Molnár P., Nagy F. - Oros, Faragó. Vezetőedző: Varga Róbert Károly. Gólszerzők: Dulic (35'), Jankovic (35'), Egyed (36'), Bosnyák (51'), ill. Mekler (15', 45'), Faragó (36'). Kiállítások: 20 perc, ill. 20 perc. További eredmény: Debreceni HK - MAC Népstadion 6-3 (2-1, 3-2, 1-0)

A férfi jégkorong ob I/B középszakaszának jelenlegi állása:

H.CsapatM.Gy.D.Gy.D.V.V.G.P.*
1Debreceni HK42118–731** (20)
2Tisza Volán-Spartak32112–914 (8)
3Dab.Docler-Jégtörők3127–129 (7)
4MAC Népstadion42210–198 (6)
* Az egymás elleni eredményeket és pontokat a csapatok magukkal hozzák a közös alapszakaszból. Zárójelben az alapszakaszból továbbhozott pontok. ** A középszakasz harmadik találkozójaként kiírt Debreceni HK - Dab.Docler-Jégtörők mérkőzés versenybírósági döntés értelmében 5-0-s gólaránnyal a Debreceni HK javára lett jóváírva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.