Rúzs

Hölgyválasz: Vágykeltő ételek, fűszerek

Hölgyválasz: Vágykeltő ételek, fűszerek

2011. február 14., hétfő
Hölgyválasz: Vágykeltő ételek, fűszerek

Romantikus vacsorakor egyáltalán nem mindegy, hogy mi kerül az asztalra, feltéve ha párunkat nem csupán főzőtudományunkkal szeretnénk elbűvölni. Valentin-napkor különösen fontos lehet ez, így összegyűjtöttünk néhány ismert és kevésbé elterjedt afrodiziákumnak is beillő alapanyagot, zöldséget és fűszert, melyek serkentik a vágyat.

Érdemes megemlítenünk a férfiak egyik „csodaszerét”, a spárgát, melyről a

hvg.hu is írja

, a spárga foláttal és B6-vitaminnal teli, melyeknek ágyserkentő és orgazmust elősegítő hatást tulajdonítanak. A szexhormonok kiválasztódását pedig az E-vitamin tartalma segíti elő, melyben szintén gazdag a spárga. Az avokádó is vágykeltő hatású, hiszen gazdag egyszeresen telített zsírsavakban és B6-vitaminban egyaránt. Az agyban endorfint szabadít fel kapszaicintartalmának köszönhetően a chilipaprika, míg a csokoládé például tirptofánt tartalmaz, ami a szerotonintermelést serkenti. A medvecukornak is kedvező hatásai vannak, hiszen a szervezet ösztrogén és a progeszteron hatását imitálva segítik a szexuális funkciókat. A vágykeltő ételek közül kiemelkedik továbbá az osztriga magas cinktartalma miatt. A cink elősegíti a tesztoszteron-termelést. De nem csupán az osztriga, hanem mindenféle tengergyümölcse is hatásos vágykeltő. A

Wellness Cafe

kiemeli a petrezselyem kedvező hatását is, hiszen értágító hatású, így serkenti a vérkeringést az intim testrészekben is. Édes csábítónak is nevezik a gyömbért, melyet már az ókori Indiában is használtak, a középkorban pedig kedvelt potencianövelőként terjedt el.

A zeller is érzékfokozó, ám ez másként hat, hiszen a zeller androszteron nevű férfihormont tartalmaz, mely verejtékezés során távozik a férfiak testéből, s így a nőkre gyakorol hatást. A hinduk legszentebb növénye a bazsalikom, mely serkenti a vérkeringést, stimulálja a libidót, fokozza a termékenységet. Az illata különösen a férfiakra van erotikus hatással. A Tuti Tippek oldalán arról is olvashatunk, hogy a ginzeng bár elsősorban fiatalító szer a távol-keleten, emellett a szexuális vágyat is növeli. Ugyancsak pozitív tulajdonságai vannak e téren a fokhagymának, ami vérkeringést serkentő hatása mellett stimulálja az erogén zónákat, s fokozza a teljesítőképességet is. Férfiakra nézve izgató hatású a szegfűszeg is, míg a fahéjnak potencianövelő illóolaj tartalma serkenti a nemi szerveket és izgatja a méhet. A borsmentát teakánt érdemes fogyasztani szeretkezés előtt merevedést előidéző hatása miatt. A vanília pedig elsősorban a nőkre van izgató hatással hangulatfokozó illóolaja révén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.