A Szegedi Kortárs Balettnél az argentin mester

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megérkezett és elkezdte próbáit a Szegedi Kortárs Balett táncművészeivel Roberto Galván, a világhírű argentin mester, aki 1992-ben itt, az akkori Szegedi Balettnél állította színpadra első nagy együttesnek készült művét, Koncert tangóharmonikára és zenekarra címmel.

Utána még két darabot koreografált a szegedi együttes számára. Most ugyancsak e társulattal kívánja befejezni csaknem 30 éves koreográfusi pályáját. Ezúttal Liszt Ferenc Dante szimfóniájára alkot azonos elnevezéssel táncjátékot a zeneszerző születésének 200. évfordulója tiszteletére, a Liszt-év kapcsán, mely darab első alkalommal a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik programjaként március 25-én a Thália Színházban lesz látható.

Jelenleg Buenos Airesben él, szobrászattal és ékszertervezéssel foglalkozik, azért, hogy saját márkát teremtsen. Tudását javarészt a Teatro San Martin táncműhely végzős hallgatóinak adja át, ahol koreográfiai kompozícióalkotást és kortárs táncot oktat. Táncstílusa természetes, a Humphy-Limon technikán alapulva fejlesztette ki, csodálatosan összedolgozott, érzelmes, természetes és nyílt mozgáskultúrát tükröz.
Több, mint 100 darabjának mindegyike lenyűgöző vizuális élménnyel bír, nézőit egy teljesen más világba képes repíteni.
A Szegedi Kortárs Balettel közös Liszt Ferenc Dante szimfóniája nem csak Liszt születésének évfordulóját, de Galván a tánccal eltöltött 30 évét is hivatott ünnepelni.

Előző sztori

Egymillió euróval növelte export-rendelésállományát a SZEFO Zrt.

Következő sztori

Római kori feliratok Erdélyben