A hét kérdése: a szerelmesek napja

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Zuschlag János és társai ellen folyó per másodfokú tárgyalásán a Szegedi Ítélőtábla Zuschlag büntetését 8 évről 6 börtönbüntetésre enyhítette. Az előző szavazáson azt kérdeztük, hogy indokoltnak tartja-e Ön Zuschlag János büntetésének mérséklését?

A válaszadóink 41%-a gondolta úgy, hogy példát kellett volna statuálni az elsőfoknál is szigorúbb büntetéssel, 40%-a vélte úgy, hogy mivel nem gyilkosságot követett el, s vissza is fizetett 50 milliót, így indokolt a mérséklés. Olvasóink 19%-a tartja érthetetlennek a csökkentést, szerintük nem kellett volna változtatni másodfokon.
Mint ismeretes, az elsőfokú ítélet szerint Zuschlag János és társai civil szervezeteket felhasználva szabálytalanul használtak föl több mint 72 millió forint közpénzt. Az összeg egy részéből baloldali politikai ifjúsági szervezetek rendezvényeit, táborait finanszírozták, illetve a kiskunhalasi MSZP alapszervezet működtetésére fordították.
A hét kérdése rovatunkban most arra vagyunk kíváncsiak, hogy olvasóink tartják-e „friss, importált” ünnepünket a Valentin-, Bálint-napot, a szerelmesek ünnepét.

Default thumbnail
Előző sztori

Kedd: Zámbó Kornél a Millenniumi Kávéházban

Default thumbnail
Következő sztori

Az államfő jelenlétében bemutatták a Grosicsról szóló filmet

Legutóbbi hasonló cikkek