/

36 afgán rejtőzött egy kamionban Nagylaknál

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

36 afgán állampolgár akart a schengeni övezet területére lépni illegálisan egy bolgár kamion rakterében megbújva tegnap este, úti céljuk Németország lett volna – tudtuk meg Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivőtől.

Tegnap este egy bolgár kamion jelentkezett belépésre az országba a nagylaki határátkelőhely kamion terminálján. A bolgár sofőr azt mondta a román és a magyar útlevélkezelőknek, hogy Görögországból Németországba szállít motorolajat. A határrendészek alapos ellenőrzés alá vonták a járműszerelvényt, ekkor bukkantak a raktérben dobozokból kialakított közlekedő folyosókra, amelyekben összesen 36 afgán állampolgár rejtőzött. A 26 felnőtt és 10 gyermek papírok nélkül, így akart eljutni a schengeni övezetbe.

Az ügyben a büntető- és idegenrendészeti eljárást a román határőrizeti szervek folytatják le. A bolgár kamionsofőr ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás – tette hozzá a szóvivő.

Előző sztori

Teke: szerencse is kell a továbbjutáshoz a Szegednek

Következő sztori

2010-ben 1,9%-kal nőttek a reálkeresetek