Egészség

18 influenza-haláleset az országban

18 influenza-haláleset az országban

2011. február 16., szerda
18 influenza-haláleset az országban

A jelenlegi szezonban már 18, influenzás megbetegedéssel összefüggésbe hozható halálesetről értesült az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) - közölte Paller Judit megbízott tiszti főorvos.

Az áldozatok közül 15 betegnél az influenza H1N1 vírusát, háromnál a B-vírust mutatták ki a vizsgálatok. Az influenza elleni védőoltatást egyikük sem kapta meg - tette hozzá Paller Judit. A tiszti főorvos elmondta: az elhunytak közül 14 felnőtt egy vagy több krónikus betegsége miatt fokozottan veszélyeztetett volt, három esetben még nem zárultak le a vizsgálatok. Az elhunytak között egy öt éven aluli gyermek volt, tízen 35 és 59 év közöttiek, heten pedig a 60 éven felüli korcsoportba tartoztak. Az ÁNTSZ egy korábbi közlése szerint egy embernél nem találtak kockázati tényezőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.