Pályázati pénzből képzi dolgozóit a COOP Szeged Zrt.

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A COOP Szeged Zrt. mintegy 35 millió forint pályázati pénz segítségével 55 munkatársának továbbképzését biztosítja. A cég a világgazdasági válságra nem elbocsátásokkal válaszol, hanem a dolgozók képzésével, ezzel javítva versenyképességüket a nehéz gazdasági körülmények közt is – közölte a cég elnök-vezérigazgatója szerdán Szegeden sajtótájékoztatón.

Kelemen János rámutatott: nagyon fontos a dolgozók felkészültsége, az, hogy mennyire lehet őket motiválni a jobb és hatékonyabb munkára. Ehhez folyamatos képzések kellenek, amelyeket a cég időnként saját költségből végez, de most pályázati pénzt is felhasználhat hozzá.
A COOP Gazdasági Csoporton belül évente tartanak képzéseket elsősorban szakmai, kereskedelmi, eladói, árukezelői tanfolyamokat.
A mostani képzés a korábban tanult ismeretek felfrissítése mellett általánosabb, az eredményességet szolgáló témákat is feldolgoz, így az együttműködést, az önismeretet, a munkahely légkörének javítását. A munkatársak több hónapon keresztül járnak majd oktatásra, hetente.
A vállalat 400 embert foglalkoztat, már az alapítása óta. Az elmúlt nehéz időszak ellenére sem változott bérezésük, bár a kiskereskedelemben is jól érzékelhető a válság – mondta Kelemen János.
A COOP Szeged Kereskedelmi Regionális Zrt.-t 1999-ben alapították tulajdonosai, a korábban több mint 50 éve működő Dél-Tisza menti ÁFÉSZ tevékenységét vette át. Szegeden és környékén jelenleg 23 élelmiszeráruháza van a cégnek, foglalkozik vendéglátással, ingatlanhasznosítással és felszámolóként is működik. Jelenleg mintegy 100 cég kényszer végelszámolásán dolgoznak.
A zrt. bruttó árbevétele meghaladja a 6 milliárd forintot, amelynek 90 százaléka az élelmiszer- és napi cikk kiskereskedelemből folyik be. Egy országos üzlethálózaton belül dolgoznak, a COOP franchise-nak részben tulajdonosai, és közreműködői is. Az üzletlánc Magyarországon az üzletek számát tekintve a legnagyobb, hiszen több mint 200 partnere van, a forgalom szempontjából pedig a második helyen áll több mint 500 milliárdos éves forgalmával.

Előző sztori

Kosárlabda: fergeteges második negyeddel nyolc között a Szedeák (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Röplabda: győzött, de kiesett a kupából a HPQ