Gazdaság

Pályázati pénzből képzi dolgozóit a COOP Szeged Zrt.

Pályázati pénzből képzi dolgozóit a COOP Szeged Zrt.

2011. január 26., szerda
Pályázati pénzből képzi dolgozóit a COOP Szeged Zrt.

A COOP Szeged Zrt. mintegy 35 millió forint pályázati pénz segítségével 55 munkatársának továbbképzését biztosítja. A cég a világgazdasági válságra nem elbocsátásokkal válaszol, hanem a dolgozók képzésével, ezzel javítva versenyképességüket a nehéz gazdasági körülmények közt is - közölte a cég elnök-vezérigazgatója szerdán Szegeden sajtótájékoztatón.

Kelemen János

rámutatott: nagyon fontos a dolgozók felkészültsége, az, hogy mennyire lehet őket motiválni a jobb és hatékonyabb munkára. Ehhez folyamatos képzések kellenek, amelyeket a cég időnként saját költségből végez, de most pályázati pénzt is felhasználhat hozzá. A COOP Gazdasági Csoporton belül évente tartanak képzéseket elsősorban szakmai, kereskedelmi, eladói, árukezelői tanfolyamokat. A mostani képzés a korábban tanult ismeretek felfrissítése mellett általánosabb, az eredményességet szolgáló témákat is feldolgoz, így az együttműködést, az önismeretet, a munkahely légkörének javítását. A munkatársak több hónapon keresztül járnak majd oktatásra, hetente. A vállalat 400 embert foglalkoztat, már az alapítása óta. Az elmúlt nehéz időszak ellenére sem változott bérezésük, bár a kiskereskedelemben is jól érzékelhető a válság - mondta Kelemen János. A COOP Szeged Kereskedelmi Regionális Zrt.-t 1999-ben alapították tulajdonosai, a korábban több mint 50 éve működő Dél-Tisza menti ÁFÉSZ tevékenységét vette át. Szegeden és környékén jelenleg 23 élelmiszeráruháza van a cégnek, foglalkozik vendéglátással, ingatlanhasznosítással és felszámolóként is működik. Jelenleg mintegy 100 cég kényszer végelszámolásán dolgoznak. A zrt. bruttó árbevétele meghaladja a 6 milliárd forintot, amelynek 90 százaléka az élelmiszer- és napi cikk kiskereskedelemből folyik be. Egy országos üzlethálózaton belül dolgoznak, a COOP franchise-nak részben tulajdonosai, és közreműködői is. Az üzletlánc Magyarországon az üzletek számát tekintve a legnagyobb, hiszen több mint 200 partnere van, a forgalom szempontjából pedig a második helyen áll több mint 500 milliárdos éves forgalmával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.