/

Lassan apadnak a folyók az Alsó-Tisza vidékén

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csökken a folyók vízszintje az Alsó-Tisza vidékén, de az apadás rendkívül lassú – tájékoztatta Borza Tibor, a regionális vízügyi igazgatóság központi védelemvezető-helyettese szombaton az MTI-t.

Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Atikövizig) működési területén öt árvízvédelmi szakaszon másodfokú, hárman első fokú készültség van – mondta a szakember.
A Hármas-Körös csökkenő vízszintje miatt a folyó torkolathoz közeli két gátőrjárásában szombat délutántól elsőfokúra lehet csökkenteni a készültséget. A Tiszán a csongrádi vízmércénél hétfőn, Mindszentnél pedig a hét közepén várható a jelenleg másodfokú készültség mérséklése.
Az árvízi védekezésben 260 fő vesz részt, ők főként – a másodfokú készültség esetében huszonnégy, az elsőfokú készültségnél tizenkét órás – figyelőszolgálatot látnak el. Munkájukat nagyban nehezíti, hogy a burkolatlan töltésszakaszok sok helyütt járhatatlanok.

Előző sztori

Budapestre is megérkezett az Önkéntes turné

Következő sztori

A többség alig fogja érzékelni a gázáremelést