Közélet

Lassan apadnak a folyók az Alsó-Tisza vidékén

Lassan apadnak a folyók az Alsó-Tisza vidékén

2011. január 8., szombat
Lassan apadnak a folyók az Alsó-Tisza vidékén

Csökken a folyók vízszintje az Alsó-Tisza vidékén, de az apadás rendkívül lassú - tájékoztatta Borza Tibor, a regionális vízügyi igazgatóság központi védelemvezető-helyettese szombaton az MTI-t.

Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Atikövizig) működési területén öt árvízvédelmi szakaszon másodfokú, hárman első fokú készültség van - mondta a szakember. A Hármas-Körös csökkenő vízszintje miatt a folyó torkolathoz közeli két gátőrjárásában szombat délutántól elsőfokúra lehet csökkenteni a készültséget. A Tiszán a csongrádi vízmércénél hétfőn, Mindszentnél pedig a hét közepén várható a jelenleg másodfokú készültség mérséklése. Az árvízi védekezésben 260 fő vesz részt, ők főként - a másodfokú készültség esetében huszonnégy, az elsőfokú készültségnél tizenkét órás - figyelőszolgálatot látnak el. Munkájukat nagyban nehezíti, hogy a burkolatlan töltésszakaszok sok helyütt járhatatlanok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.