Kultúra

Kormánybiztos lesz Andrew Vajna

Kormánybiztos lesz Andrew Vajna

2011. január 14., péntek
Kormánybiztos lesz Andrew Vajna

Andrew G. Vajnát a filmszakma megújításáért felelős kormánybiztosnak nevezik ki a szerdai kormányülés döntése alapján, miután decemberben elfogadták a 2011-es költségtervben a filmipari fejlesztésre külön fordítható kétmilliárdos keretet – tette közzé az Index.

Andrew G. Vajna

a nemzeti filmszakma megújítása érdekében kormánybiztosként fog tevékenykedni, tájékoztatta az Indexet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) sajtóosztálya. Azzal a feladatkörrel bíznák meg a producert, hogy a magyar film megőrzésére, fejlesztésére, állami támogatására, és az ezzel kapcsolatos kormányzati tevékenység összehangolására irányuló stratégiát kidolgozza. A kormánybiztos munkáját a KIM és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) segíti majd. A kinevezésének idejére a feladatai a következőképpen körvonalazódtak a KIM tájékoztatása szerint: "A nemzeti filmszakma kormánybiztosa felméri, elemzi, értékeli a mozgóképszakma jogi, gazdasági és intézményi feltételrendszerét, majd ezt követően javaslatot tesz ezek módosítására, beleértve a támogatási rendszer átalakítását és annak intézményi rendszerét. Kidolgozza az állami és közalapítványi tulajdonban lévő filmstúdiók és filmgyártási infrastruktúra hatékony hasznosítását, valamint javaslatot tesz a filmszakma hosszú távú fejlődését biztosító képzési rendszer kialakítására." Feladatkörébe tartozik még, hogy részt vegyen a filmszakmát és az audiovizuális politikát érintő kormányzati döntés-előkészítésben, és az ilyen jellegű kormány-előterjesztéseket véleményezze. (Forrás:

index.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.