Sport

Kézilabda mk: Visszalépett a Fradi!

Kézilabda mk: Visszalépett a Fradi!

2011. január 26., szerda
Kézilabda mk: Visszalépett a Fradi!

Visszalépett a férfi kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjétől a Ferencváros, és ezért vállalja a 200 ezer forintos bírságot.

Horváth István

szakosztály-vezető az MTI-nek szerdán elmondta: úgy érzik, hogy a versenykiírás rossz, pontatlan, és ezért fordulhatott elő, hogy a Szeged elbúcsúztatása után egyből összekerültek a toronymagas esélyes Veszprémmel.

Katona Sándor

versenyigazgató hangsúlyozta: a versenykiírás egyértelműen fogalmaz, vagyis a negyeddöntőtől kezdve az előző idény bajnoka és ezüstérmese - jelen esetben a Veszprém és a Szeged - külön ágra kerül, de mivel a Szegedet az FTC kiejtette, ezért nem lehet szó ilyen kiemelésről. "Ha a Veszprém és a Szeged a nyolc között lenne a kupában, akkor valóban nem találkozhatnának, ám igaz ez arra az esetre is, ha a négy közé jut be az a két csapat" - tette hozzá Katona. Horváth István viszont úgy véli: mivel csapata legyőzte a Szegedet, ezért a logika azt diktálná, hogy az FTC mehessen tovább a Szeged ágán, és ezért legfeljebb a döntőben találkozhatna a Veszprémmel. "A visszalépésünket figyelemfelkeltésnek szánjuk. Vállaljuk a 200 ezer forintos bírságot is a ki nem állásért" - fogalmazott Horváth. A Veszprém így játék nélkül jutott az MK négyes döntőjébe. A PLER Kecskeméttel, a Vác a Dunaferr-rel, míg a Tatabánya a Gyöngyössel találkozik majd a negyeddöntőben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.