Sport

Kézilabda: magyar vikingverés a vb-n

Kézilabda: magyar vikingverés a vb-n

2011. január 16., vasárnap
Kézilabda: magyar vikingverés a vb-n

Második mérkőzését megnyerte a magyar férfi kézilabda-válogatott a Svédországban zajló világbajnokságon. Mocsai Lajos csapata nagyon rossz kezdés után végül három góllal verte Norvégiát. Lékai Máté kezdő volt, a szegediek összesen négy góllal vették ki részüket a győzelemből.

22. Férfi kézilabda-világbajnokság, B csoport, 2. forduló

Magyarország – Norvégia 26–23 (14–16)

Norrköping, 2700 néző. Vezette: Geipel, Helbig (ném.)

Magyarország:

Fazekas – IVÁNCSIK T. 5, Mocsai 1, Lékai, Gál, ILYÉS 5, IVÁNCSIK G. 5 (2).

Csere:

MIKLER (k), SCHUCH, Katzirz 1, ZUBAI SZ. 3, CSÁSZÁR 5 (3), Nagy K. 1.

Vezetőedző:

Mocsai Lajos.

Norvégia:

EREVIK – Björnsen 1, Mamelund 2, Lund 1, MYRHOL 6, KJELLING 7, Tvedten 6.

Csere:

Ege (k), Rambo, Hansen, Samdalh, Starand.

Vezetőedző:

Robert Hedin.

Kiállítás:

4 perc, ill. 8 perc.

Hétméteres:

7/5, ill. 3/3. Mocsai Lajos:

"A rossz kezdés után lépésről lépésre zárkóztunk fel, és elkezdtünk felzárkózni, s ami fontos, nem mi fáradtunk el. Ellenfelünk saját csapdájába esett, olyan iramot diktált amelyet képtelen volt tartani. Így a második félidőben mindössze hét gólt A védelem hősiesen szerepelt, a beállók semlegesítése és Mikler teljesítménye pedig kiemelkedő volt."

Rettenetesen indult a mérkőzés, a 8. percben sikerült először betalálni a norvég kapuba, mindeközben hatot kapott a válogatott. Kapuscserét követően - Mikler Roland állt be - érezhetően javult a teljesítmény, 8-6-ra jött fel nemzeti csapatunk. Egyenlíteni azonban nem sikerült az első félidőben, noha többször is már csak egy gól volt a különbség. A fordulás után kettős emberelőnyben sem sikerült fordítani, s ezt a megingást ki is használták a vikingek, 20-16-ra elhúztak a 40. percben. Azonban már ekkor érződött, hogy fáradnak és a saját maguk által diktált iramot nem fogják bírni.

Császár Gábor

remek játékával végül a 48. percben sikerült egalizálni az eredményt (21-21) egy jó sorozat közepén: a norvégok a 43. és az 55. perc közötti időben képtelenek voltak betalálni, Mikler mindent fogott. A vezetést

Zubai Szabolcs

két gólja jelentette, majd vezetett hárommal is a válogatott. A végén kellett még két hatalmas bravúr Miklertől, s végül győzelemnek örülhetett a válogatott (26-23). A szegediek közül a csereként beállt Mikler Roland emelendő ki, bravúrjai nélkül szétesett volna a csapat, egyértelműen ő volt a mérkőzés legjobbja.

Lékai Máté

kezdő volt és alaposan lekötötte a védők figyelmét Izland elleni teljesítménye után, gólig nem jutott.

Zubai Szabolcs

lélektanilag nagyon fontos pillanatban talált be kétszer is egymásután, e gólokkal vette át a vezetést a magyar válogatott.

Katzirz Dávid

beállása után megszerezte első vb-gólját.

Törő Szabolcs

ezúttal nem kapott lehetőséget Vasárnap pihenő van, legközelebb hétfőn 17 órakor, Brazília ellen lépnek pályára a mieink.

További eredmények a B csoportban:

Japán - Ausztria 33-30 Brazília - Izland 26-34

A B csoport állása a 2. forduló után:

H.CsapatJ.Gy.D.V.Ga.P.
1.Izland2266–524
2.Ausztria21164–572
3.Norvégia21158–552
4.Japán21162–652
5.Magyarország21152–552
6.Brazília2250–680

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.