Bulvár

Japánban is gyűjtöttek a vörösiszap-károsultaknak

Japánban is gyűjtöttek a vörösiszap-károsultaknak

2011. január 17., hétfő
Japánban is gyűjtöttek a vörösiszap-károsultaknak

Hat fiatal japán lány, akik mind az Oszakai Egyetem magyar szakos hallgatói, úgy döntöttek, hogy gyűjtésbe kezdenek a magyarországi iszapkárosultak javára. Magánakciójuk annyira jól sikerült, hogy januárra 300 ezer jent, vagyis 780 ezer forintot gyűjtöttek össze - olvasható az index.hu-n.

„Augusztusban jöttem haza Magyarországról, és októberben történt a katasztrófa. Természetesen a japán tévében is mutatták a hírek között, és nagyon megrázott, amit láttam. Fájt a szívem az emberek miatt, és szerettem volna azonnal tenni valamit, amivel segíthetek” – mesélte az indexnek

Jamanoi Akane

, aki tavaly a Debreceni Egyetemen tanult. A kezdeményezéshez gyorsan csatlakoztak mások is, így a csoport lassan hat, majd tizenöt főre nőtt, és egy héttel a katasztrófa után már bankszámlát nyitottak az adományoknak. Ekkor kezdtek el vörös és kék színű plakátokat készíteni, melyekre a katasztrófáról vagy az iszapkárosultakról készült fényképeket ragasztottak. A plakátokat főként az egyetemen ragasztották ki, Oszaka belvárosában pedig szórólapokat is osztottak és arra kérték az embereket, hogy pénzadományaikkal segítsék akciójukat.

Szeretik Magyarországot

A csapat egyébként minden tagja jól beszél magyarul, mint később megtudom azért, mert a magyar szakosok legtöbbje tanulmányai alatt legalább egyszer Magyarországra utazik tanulni. A kint élő magyarok szintén sokan küldtek ide pénzt. A gyűjtést végül 300 ezer jennel, vagyis nagyjából 780 ezer forinttal zárták a lányok, az összeget a Vöröskereszt révé juttatták el a károsultakhoz

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.