Egyetem

Internetes radír a feledékeny netezőknek

Internetes radír a feledékeny netezőknek

2011. január 15., szombat
Internetes radír a feledékeny netezőknek

Internetes radírt fejlesztettek német szakemberek azoknak a feledékeny netezőknek, akik csak akkor döbbennek rá korábbi hanyagságukra, amikor egy-egy viccesnek tekintett korábbi fényképük miatt kerülnek kínos helyzetekbe.

Az X-Pire szoftvercég kifejezetten a Facebook, a MySpace, illetve az ezekhez hasonló közösségi oldalak felhasználóinak ajánlja azt a szoftveres megoldást, amellyel bizonyos idő után automatikusan törölni lehet a neten megjelenített fényképeket. A publikálni kívánt fotókat mindössze feltöltés előtt kell megnyitni a kódoló szoftverrel, amely a képhez egy érvényességi kulcsot csatol. A kép minden egyes megjelenítése előtt a tárolt kulcs a szolgáltatáshoz rendelt központi adatbázisban ellenőrzi az érvényességet, így a tetszőlegesen beállított dátum letelte után kép tartalma többé nem jeleníthető meg. Az előfizetéses szolgáltatás három hónapra 6,99 euróba (1923 forintba), egy évre pedig 23,99 euróba (6599 forintba) kerül. "A szoftver nem a tudatos, az internet kockázataival tisztában lévő felhasználóknak, hanem azoknak a tömegeknek készült, amelyek nem akarnak többé azon aggódni, hogy akarva vagy meggondolatlanul, milyen képeket töltöttek fel a netre" - magyarázta

Michael Backes

, az X-Pire alapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.