Bulvár

Hatvanhárom baleset történt az év első napján

Hatvanhárom baleset történt az év első napján

2011. január 2., vasárnap
Hatvanhárom baleset történt az év első napján

Hatvanhárom baleset történt az év első napján az ország közútjain; az egyik egy halálos áldozatot is követelt, míg további öt súlyos és húsz könnyebb sérüléssel járt - közölte a rendőrség vasárnap az MTI-vel.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közleményében arra figyelmeztette az autósokat, hogy a fagypont alatti hőmérséklet miatt az utak továbbra is balesetveszélyesekek. A letaposott hótól lefagyott utak miatt a csúszásveszély megnő, fontos, hogy az útra kelők türelmesebben, az út- és látási viszonyoknak megfelelően, lassabban vezessenek - írták. A rendőrség azt is kérte az autósoktól, hogy a köd miatt fordítsanak nagyobb figyelmet a gépkocsik világításának ellenőrzésére, a ködfényszórók használatára. A rendőrség arról is tájékoztatott, hogy a tompai, a röszkei és az ártándi közúti határátkelőhelyen - vasárnap és hétfőn - az országba belépőknek előreláthatólag akár egy-kétórás várakozásra is számítaniuk kell. Ennél is többet - akár három órát is - sorban kell majd állniuk a személyforgalomban Záhonynál és Beregsuránynál. Nagylaknál és Ártándnál pedig egy-két órát is várakozhatnak a kamionok. Az ORFK közölte azt is, hogy Újév napján hét szabálysértési eljárást indítottak engedély nélküli pirotechnikai tevékenység végzése vagy az e körbe tartozó termékekre vonatkozó előírások megszegése miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.