Közélet

Diszkriminált multik?

Diszkriminált multik?

2011. január 2., vasárnap
Diszkriminált multik?

Nagyvállalatok tiltakoznak a kormány adólépései miatt, és azt kérték az Európai Bizottságtól, hogy indítson eljárást Magyarország ellen az uniós szabályok megsértése miatt. Arra panaszkodnak, hogy a kormány intézkedései diszkriminálják őket a magyar vállalatokkal szemben - írja a Világgazdaság Online.

Szankciókat követelt a magyar kormány ellen tizenhárom jelentős európai nagyvállalat elsőszámú vezetője a különadók és a külföldi vállalatokra vonatkozó egyéb intézkedések miatt, írta a hétvégén a Die Welt című német lap online kiadása egy december 15-én íródott közös levélre hivatkozva. A Welt online értesülése szerint a tiltakozás résztvevője Németország részéről az Allianz, az E.ON, az RWE, a Telekom, az EnBW, a Rewe vezetője. A hat német óriáscég tiltakozó akciójához csatlakoztak az osztrák Spar, az OMV és a Baumax, a cseh CEZ, a francia Axa, valamint a holland ING és Aegon vezetői is. Az érintett vállalatok közlése szerint az Európai Bizottság eddig nem reagált kezdeményezésükre. A beadványról újságírói kérdésre Marlene Holzner, az Európai Unió brüsszeli végrehajtó testületének egyik szóvivője azt mondta: az adózás az uniós szabályok szerint a tagországok nemzeti illetékessége, afölött Brüsszelnek nincs befolyása, de Brüsszel tanulmányozza a levelet, és folyamatos kapcsolatban van a magyar hatóságokkal is. (Forrás:

Világgazdaság Online

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.