Közélet

Bővített jogkörrel lépne fel a katasztrófavédelem

Bővített jogkörrel lépne fel a katasztrófavédelem

2011. január 24., hétfő
Bővített jogkörrel lépne fel a katasztrófavédelem

A belügyminiszter máig várta a jogszabályok szigorítására vonatkozó javaslatokat az illetékes hatóságoktól. A katasztrófavédelem szerint nagyobb mozgástér szükséges a hatóságoknak, és ha kell az országos tűzvédelmi szabályzat módosítását is kérvényezni fogják. – írja a hírTV honlapja.

Néhány nappal a West Balkánban történt tragédia után megkezdődtek a szórakozóhelyek felülvizsgálatai. A katasztrófavédelem szerint a hatóságok jogkörének kibővítésével jóval eredményesebb munkát lehetne végezni, hogy a jövőben elkerüljék a hasonló eseteket.

Bérczi László

, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főfelügyelője úgy nyilatkozott: „Jelenleg egy olyan jogszabály-módosításon dolgozik egy munkacsoport, amelynek a tűzoltóság és a katasztrófavédelem is tagja. Egy erősebb hatóságot kell megvalósítani. A tűzoltóság legyen az a hatóság, ami - ha több ember van bent a megengedettnél, és ezzel veszélyezteti a bent lévőket, akkor egy olyan erős hatóságként tudjon fellépni, ami - esetlegesen be is zárathatja az épületet. Ezen dolgozunk most, jelenleg ilyen jogosultságunk nincs” Fontos lenne továbbá, hogy a tervezőmérnökök jobban együttműködjenek a tűzvédelmi szakemberekkel. „Szívesen vesszük azokat az észrevételeket is, amik esetleg arról szólnak, hogy valami nem jó, vagy valami talán máshogy kellene szabályozni. Nyitva van az ajtó, beszéljünk erről. Talán nem kell megvárni, hogy a West-Balkánhoz hasonló súlyos, negatív következményű események történjenek” – tájékoztatta a hírTV-t

Bakondi György

, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, aki hozzátette: Ha kell, a katasztrófavédelem az országos tűzvédelmi szabályzat módosítását fogja javasolni a belügyminiszternek. (Forrás:

hirtv.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.