Sport

Az MLSZ-hez fordulnak a fogyasztóvédők

Az MLSZ-hez fordulnak a fogyasztóvédők

2011. január 25., kedd
Az MLSZ-hez fordulnak a fogyasztóvédők

A Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület (KÖFE) keddi közleményében "európai körülményeket, biztonságos beléptetést és hozzáértő biztonsági szolgálatot" kér a sportrajongók védelmében, hogy ne fordulhasson elő olyan életveszélyes helyzet, mint amilyen tíz napja a West Balkán nevű szórakozóhelyen három lány életét követelte.

Ennek érdekében a KÖFE levélben fordult a Magyar Labdarúgó Szövetséghez, hogy az általa szervezett rendezvényeken kiemelt figyelmet fordítson az események lebonyolítására, a biztonsági szolgálatot nyújtó vállalkozások kiválasztására, és kezdeményezzen a szurkolói csoportokkal egyeztetést az események biztonságos és megfelelő megrendezése érdekében. "Egyelőre nem történt hazai sportrendezvényen a West Balkánban történtekhez hasonló tragédia. Pedig nem egyszer előfordulnak olyan tömegjelenetek, amelyek során az emberi élet és a testi épség ugyancsak komoly veszélybe kerül" - olvasható a KÖFE állásfoglalásában. A szervezet úgy véli, a hazai rendezésű sporteseményeken továbbra is megoldatlan a jeggyel rendelkező szurkolók normális és biztonságos beléptetése a stadionokba, annak elkerülése, hogy tumultuózus, és egyben veszélyes jelenetek alakuljanak ki a bejáratoknál. Különösen igaznak tartja ezt a nagyobb tömeget vonzó labdarúgó-mérkőzésekre, melyeken gyakoriak az említett események. A közlemény kiemeli, legutóbb a teremlabdarúgó-bajnokság szegedi fordulójáról maradt le több, érvényes jeggyel rendelkező szurkoló, míg korábban válogatott meccsek alkalmával nem jutottak be időben a drukkerek a mérkőzés kezdetére. "Ezekben az esetekben - hasonlóan más rendezvényekhez - fogyasztói szerződésekről van szó, amikor a jegyet vásárló vagy bérlettel rendelkező szurkolók joggal várják el, hogy a befizetett összegért cserébe megfelelő szolgáltatáshoz jussanak. És ez nemcsak a sportolók, hanem a rendezők teljesítményére is vonatkozik. Így teljesen érthető azon fogyasztók felháborodása, akik több ezer forint kiadása után önhibájukon kívül nem jutnak be az adott sportrendezvényre, miközben a bejáratnál életveszélyes jelenetek játszódnak le" - áll a közleményben. A KÖFE szerint sok esetben a nem megfelelő szakmai háttérrel és emberi kvalitásokkal rendelkező biztonsági szolgálat alkalmazása csak olaj a tűzre az adott helyzetben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.