Sport

Vízilabda: Lehmann István a visszatérésre és az apaszerepre készül

Vízilabda: Lehmann István a visszatérésre és az apaszerepre készül

2010. december 27., hétfő
Vízilabda: Lehmann István a visszatérésre és az apaszerepre készül

Napokon belül ránk köszön az új esztendő, az óévet búcsúztatandó évértékelésekre kerül sor a sportban is. Elsőként a Szeged Beton háza táján néztünk szét, a vállműtétjéből lábadozó, emiatt a szezonban szerephez nem jutó Lehmann Istvánt kérdezve.

Amint arról augusztusban hírt adtunk

, a Szeged Beton egyik kiválóságának,

Lehmann Istvánnak

a vállát, karrierje folytatása reményében meg kellett műteni. Azóta eltelt pár hónap, s az év végi értékelések sorába illesztendő, megkértük az átlövőt, értékelje az évet, illetve meséljen magáról, hiszen rég lehetett hallani felőle. "Nagyon jól szerepelünk a jelenlegi bajnokságban, gyakorlatilag az egy, Eger elleni vereségtől eltekintve minden meccsünket hoztuk, és a mostani bajnoki szünet előtti hetekben három nagy rangadót is megnyertünk a Fradi, a Honvéd és a Szolnok ellen" - kezdte értékelését Lehmann István. "A bajnokság mellett meg kell felelnünk a nemzetközi porondon is, ami nem egyszerű, hatalmas fizikai megterhelést ró a csapatra. Nehéz mérkőzéseken vagyunk túl a Vasas és a két montenegrói csapat ellen, de bízom a tavaszi jobb folytatásban" - tette hozzá. A csapat most tehát szüneten van, de az nem azt jelenti, hogy nem vetik vízbe magukat a fiúk. A hónap végén Ausztráliába megy a csapat, a

Tom Hoad-kupára

, melyen december 27-30 között vesznek részt. Az immáron nyolcadik alkalommal megrendezendő nemzetközi tornára ezúttal a Szeged Beton kapott meghívást hazánkból (további résztvevők: a tavalyi ausztrál bajnok Fremantle Mariners, a tavalyi Tom Hoad-kupagyőztes Barbarians, a japán férfi válogatott és a kínai Kuangtung tartomány csapata). A tavasz folyamán várhatóan már

Kásás Zoltán

vezetőedző is számíthat az átlövőre, hiszen a műtét utáni rehabilitáció a végéhez közeledik. "Észre sem vettem amikor kificamodott a vállam és ebből adódóan megsérült egy porc, ami folyamatos gyulladásokat okozott. Ez főleg a nagy erejű lövéseknél okozott fájdalmat" - mesélt sérüléséről a szegedi pólós. "Jelenleg gyógytornára és kontrollra járok, de részt veszek erősítő edzéseken is. Ha minden jól megy, február közepén vagy március elején már újra a medencében erősíthetem a csapatot." Bár a rehabilitáció tétlenségre kárhoztatja a kiváló szegedi sportolót, azonban a magánéletben nagy változások zajlanak, mint megtudtuk. "Feleségemmel májusra várjuk kisfiunk, Zalán születését" - közölte az örömhírt a LEN-kupagyőztes játékos, hozzátéve, a régi forma visszanyerése mellett az apaszerepre készülődés teszi ki hétköznapjai nagy részét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.