Egyház

Újra felragyog az egymillió csillag

Újra felragyog az egymillió csillag

2010. december 4., szombat
Újra felragyog az egymillió csillag

A Katolikus Karitász Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű szolidaritási akciójának megnyitójára 2010. december 5-én 16 órakor kerül sor a budapesti Szent István-bazilika előtti téren.

Az Egymillió csillag egy nemzetközi szolidaritási akció, amely 1998-ban Franciaországból indult, azóta évről évre egyre több helyszínen szervezik meg. Az akció célja világszerte közös: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak felé. Az akció keretében a Karitász önkéntesei és munkatársai tetszőleges összegű adományért gyertyákat adnak a járókelőknek, s minden egyes mécses egy rászorulót jelképez. A gyertyákért adott adományból származó összeget a Karitász minden országban a hátrányos helyzetűek megsegítésére fordítja. Az országos akcióban idén a Katolikus Karitász 11 egyházmegyei szervezete vesz részt, így az ország több mint 130 településén gyúlnak ki a szeretet lángját szimbolizáló mécsesek. (A helyszínekről a

Karitász honlapján

tájékozódhatnak.) Az egy héten keresztül nap mint nap fellobbanó egyre több fény arra a körülöttünk élő szegényekre, a megélhetési gondokkal küzdőkre szeretné a figyelmet irányítani.

A megnyitó programja:

16:00 Megnyitó beszéd – Ft. Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója 16:10 Reményik Sándor: Öröktűz – Nikl János, a Katolikus Rádió bemondója 16:20 A szeretet lángjait szimbolizáló gyertyák meggyújtása Andersen: A kis gyufaárus lány – Nikl János, a Katolikus Rádió bemondója 16:25 Zárszó – Ft. Écsy Gábor A megnyitón az önkéntesek egy gyertyákból kirakott nagy szív formával hívják majd fel az arra járók figyelmét a szegényekkel való sorsközösség vállalásának fontosságára, valamint az önkéntesek ebben vállalt jelentős szerepére. Az Európai Unióban a 2011-es év Az aktív polgárságot előmozdító önkéntes tevékenységek európai éve lesz, amelynek célja, hogy a bekapcsolódó országok megteremtsék az önkéntes tevékenységeknek ösztönző feltételeit, és növelje az önkéntes tevékenységek láthatóságát az EU-ban. A Katolikus Karitász az „Egymillió csillag a szegényekért” rendezvénnyel kapcsolódik be az önkéntesség évébe, amelyet az év során számos akció követ majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.