Közélet

Pluszforráshoz a hajléktalanellátással foglalkozó szolgálatoknak

Pluszforráshoz a hajléktalanellátással foglalkozó szolgálatoknak

2010. december 14., kedd
Pluszforráshoz a hajléktalanellátással foglalkozó szolgálatoknak

Pluszforráshoz jutnak azok a hajléktalanellátással foglalkozó szolgálatok és centrumok, amelyek heti 168 órában működnek; mindegyik 1,5 millió forintban részesül - tájékoztatta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága kedden az MTI-t.

Mint írják, a tél beköszönte sok ember számára komoly veszélyt jelent, a szélsőséges időjárással szemben azonban a hajléktalanok a legvédtelenebbek. Az elmúlt évek keserű tapasztalata, hogy sok esetben a kihűléses halálesettel végződő tragédiák megelőzhetőek lettek volna egy kicsit több odafigyeléssel, segítséggel - teszik hozzá. A NEFMI kiemelten foglalkozik a hajléktalanellátással, hiszen pluszforráshoz jutnak azok a szolgálatok és centrumok, amelyek heti 168 órában működnek; mindegyik 1,5 millió forintban részesül - olvasható. Mint kiemelik, sokat tehet mindenki a segítségre szoruló, fedél nélküli emberek iránt, ha értesítik az ellátással foglalkozó, karitatív szervezetek valamelyikét. E szervezetek feladatai közé tartozik például az utcai szociális gondozószolgálat működtetése hétvégén vagy meghosszabbított munkaidőben; az étkeztetés éjjeli menedékhelyen, valamint gyógyszerek, kötszerek, vitaminok biztosítása szállókon és utcákon élő hajléktalan emberek számára - írják. Mindezek mellett Budapesten négy, Pécsett, Szegeden, Debrecenben, Veszprémben és Miskolcon pedig egy-egy helyszínnel 24 órás egészségügyi ellátást végző, OEP-finanszírozással is rendelkező egészségügyi centrum működik, amelyek hétköznap napi nyolc órában biztosítanak ambuláns háziorvosi rendelést - teszik hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.