Bulvár

Nagyrészt helyreállt a rend a vasúti közlekedésben

Nagyrészt helyreállt a rend a vasúti közlekedésben

2010. december 19., vasárnap
Nagyrészt helyreállt a rend a vasúti közlekedésben

Nagyrészt helyreállt a menetrend szerinti közlekedés azokon a vasútvonalakon, ahol vasárnap reggel váltóállítási probléma vagy síntörés nehezítette a vonatforgalmat - közölte a Mávinform ügyeletese az MTI-vel.

Peiper Károly

közleményében azt írta: általánosságban jellemző, hogy a zord idő következtében váltóállítási nehézség vagy síntörés inkább az ország északkeleti és délnyugati régióiban okoz fennakadást, vagy késéseket. Budapest elővárosában a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalszakaszon még 10-30 perc közötti késések vannak. Ezen a szakaszon egy felsővezetéki tartósodrony szakadt el, de a hiba kijavítása óta fokozatosan csökkennek a felhalmozódott késések és kora délutánra helyreállhat a ceglédi vonal menetrendje. Északkelet-Magyarországon, a Hatvan-Szolnok vonalon, Jászberény és Pórtelek között eltört a sín 11 órakor, emiatt a két állomás között a helyreállításig, vagyis várhatóan 14 óráig vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Az átszállás 10-15 perccel nyújtja meg a menetidőt a teljes vonalon. Délkelet-Magyarországon a Szeged-Hódmezővásárhely vonalon öt percre csökkentek a késések. A Dél-Dunántúlon, Dombóvár és Vásárosdombó között megjavították a biztosító berendezést, a késések már itt is fokozatosan csökkennek, de a Dombóvár-Gyékényes valamint a Nagykanizsa-Gyékényes vonalszakaszon továbbra is lehet még 10-15 percnyi késésre számítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.