Közélet

Mihálffy Béla újoncként a közgyűlésben - Képviselői odafigyelés a körtöltésen túl

Mihálffy Béla újoncként a közgyűlésben - Képviselői odafigyelés a körtöltésen túl

2010. december 27., hétfő
Mihálffy Béla újoncként a közgyűlésben - Képviselői odafigyelés a körtöltésen túl

A körtöltésen kívül élők és a csatolt városrészek lakosainak a korábbinál hatékonyabb képviselete érdekében a szegedi Fidesz-frakció egy munkacsoportot alakított – tájékoztatta portálunkat a Kiskundorozsmát és Béketelepet képviselő Mihálffy Béla. Szerinte sok gondot „örököltek”, így munkával teli időszak vár rá és képviselőtársaira egyaránt.

Dorozsmán és Béketelepen már közvetlen a választások után elkezdődött a munka, például utcákat kátyúztak.

Mihálffy Bélától

megtudtuk, hogy többek között a Vályogos, a Negyvennyolcas utca dísztér melletti részénél és a Gyuris utcánál is elvégezték az úthibák javítását. Ez messze nem jelenti a munka végét, a következő lépés a teljes aszfaltozás lesz. A dorozsmaiak nyugalma érdekében a rendőrséggel és a közterület felügyelettel több razziát is tartottak a nagybani piac körül. Mint ismeretes, a piac mellett tilos megállni a KRESZ értelében, de ezt rendre figyelmen kívül hagyják a reggeli órákban, ott zajlik az árucsere közvetlenül az ablakok alatt. Mint megtudtuk, az ellenőrzéseknek és a kiszabott bírságoknak látszik a hatása, kevesebb a szabálysértés a razziák óta. Részönkormányzati választások még nem voltak Dorozsmán, de januárban letelik a törvényben előírt kilencven napos határidő, ameddig a polgármesternek ki kell írnia a választások időpontját. Mihálffy célja, hogy a részönkormányzat több hatáskörrel bírjon a jövőben, ami a dorozsmaiak érdekeit szolgálja. „A körtöltésen kívül eső városrészek méltatlanul háttérbe szorultak az elmúlt években, ezen is változtatni kívánunk képviselőtársaimmal” - hangsúlyozta. Ennek érdekében a Fidesz-frakción belül egy munkacsoportot hoztak létre a hatékonyabb munkaért

Juhász Gyulával, Nógrádi Tiborral, Kosik Dénessel

és

Rózsavölgyi Józseffel

. A munkába bevonták

Gyimesi László

fejlesztési tanácsnokot is. „Hiszek abban, hogy így, összefogva sokkal hatékonyabban tudjuk képviselni a csatolt városrészek lakosságának érdekeit.” A belvíz is okoz problémákat, különösen az úgynevezett öreghegyi részen, mellyel kapcsolatban számtalan lakossági megkeresést is kapott már Mihálffy. Mint elmondta, a vízművel közösen dolgoznak a helyzet rendezésén. Ez is egy húszéves elmaradás, amit rendezni kell. Természetesen rendszeresen fogadóórákat is tart, minden hónap második keddjén és csütörtökön Kiskundorozsmán, szerdán pedig Béketelepen. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy ezt igénylik a lakosok, az egyik meghirdetett fogadóórája például lakossági fórummá változott, miután közel százan gyűltek össze. A pozitívumok közé tartozik az is, hogy Béketelepen körzeti megbízotti iroda fog nyílni jövő év elején. Ez az intézkedés a környékbeliek biztonságérzetét is javítani fogja. A régi posta utcán pedig fedett buszmegálló fog létesülni és a kerékpárutat is újraaszfaltozzák. Az ünnepek szebbé tételéért is összefogtak, két havi képviselői keretéből Kosik Dénes és Mihálffy bölcsődéket, óvodákat és iskolákat támogatott, melyet könyv- és játékvásárlásra fordíthatnak körzetükben. Ezen felül Dorozsmán kedden rendezték meg a Mindenki Karácsonyát, ahol a rászoruló családokat ajándékozták meg. Ezen a délutánon kézműves foglalkozásokat tartottak, továbbá ajándékcsomagot vehettek át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.