Gazdaság

Megjelent a Tisza Volán 2011-es menetrendje

Megjelent a Tisza Volán 2011-es menetrendje

2010. december 10., péntek
Megjelent a Tisza Volán 2011-es menetrendje

A Tisza Volán Zrt. bemutatta székházában a jövő évi menetrendet magában foglaló kiadványát, ismertették továbbá a változásokat a szegedi tömegközlekedésben a decemberi ünnepekre vonatkozóan, illetve a tarifaemelésekről is szó esett.

A távolsági járatok tekintetében

Berente István

, a Dél-alföldi Regionális Közlekedésszervezési Iroda vezetője ismertette a három megyét érintő változásokat, kiemelve a Pécs-Szeged közötti új járat indítását, mely a mecseki városból 7-kor indul majd, Szegedről pedig 12 órakor menne vissza. Ezután a Csongrád megyét érintő buszközlekedéssel kapcsolatban mutatták be az új hivatalos Volán autóbusz menetrendet 2010-2011 közötti időszakra. A könyv 1600 példányban készült, amit 900 forintért a buszállomásokon és a társaság ügyfélszolgálati irodájában, a Szent István tér 3. szám alatt lehet megvásárolni. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a helyi járatokat nem érinti jövőre változás, a menetrend módosítás azonban 4 távolsági és 30 helyközi vonalon jelentkezik majd. A tarifaemelésekkel kapcsolatban megtudtuk, hogy a helyi járatok esetében a városok testületeinek decemberi ülésein dől el annak mértéke. Szentesen már biztos, hogy 6,6 százalékkal, Hódmezővásárhelyen pedig 5 százalékkal nőtt a viteldíj. Csongrádon és Makón 5,3 illetve 5,2 százalékos emelést terveznek. Szegeden ma este szavazott a közgyűlés a tömegközlekedés tarifáinak emeléséről, az elfogadott módosítások szerint a vonaljegy 270 helyett 280, a dolgozói bérlet 5920 helyett 6200, a tanuló-, nyugdíjasbérlet 2710 helyett 2850 forintba fog kerülni január 1-jétől. A szakembertől megtudtuk azt is, hogy ebben az évben 8 százalékkal csökkent az utasforgalom, ami újra növekedőpályára állhat, amint befejeződik a tömegközlekedési nagyprojekt. A sajtótájékoztatón bemutatták a decemberi, ünnepi menetrendet is, amit füzet formájában cég ki is adott tízezer példányban, amit a jegyvásárlásra kijelölt helyeken ingyen átvehetnek a lakosok. A kiadvány szentestére és az éjféli misére vonatkozó részletes menetrendjét galériánkban láthatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.