Megjelent a Tisza Volán 2011-es menetrendje

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tisza Volán Zrt. bemutatta székházában a jövő évi menetrendet magában foglaló kiadványát, ismertették továbbá a változásokat a szegedi tömegközlekedésben a decemberi ünnepekre vonatkozóan, illetve a tarifaemelésekről is szó esett.

A távolsági járatok tekintetében Berente István, a Dél-alföldi Regionális Közlekedésszervezési Iroda vezetője ismertette a három megyét érintő változásokat, kiemelve a Pécs-Szeged közötti új járat indítását, mely a mecseki városból 7-kor indul majd, Szegedről pedig 12 órakor menne vissza. Ezután a Csongrád megyét érintő buszközlekedéssel kapcsolatban mutatták be az új hivatalos Volán autóbusz menetrendet 2010-2011 közötti időszakra. A könyv 1600 példányban készült, amit 900 forintért a buszállomásokon és a társaság ügyfélszolgálati irodájában, a Szent István tér 3. szám alatt lehet megvásárolni. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a helyi járatokat nem érinti jövőre változás, a menetrend módosítás azonban 4 távolsági és 30 helyközi vonalon jelentkezik majd.
A tarifaemelésekkel kapcsolatban megtudtuk, hogy a helyi járatok esetében a városok testületeinek decemberi ülésein dől el annak mértéke. Szentesen már biztos, hogy 6,6 százalékkal, Hódmezővásárhelyen pedig 5 százalékkal nőtt a viteldíj. Csongrádon és Makón 5,3 illetve 5,2 százalékos emelést terveznek. Szegeden ma este szavazott a közgyűlés a tömegközlekedés tarifáinak emeléséről, az elfogadott módosítások szerint a vonaljegy 270 helyett 280, a dolgozói bérlet 5920 helyett 6200, a tanuló-, nyugdíjasbérlet 2710 helyett 2850 forintba fog kerülni január 1-jétől. A szakembertől megtudtuk azt is, hogy ebben az évben 8 százalékkal csökkent az utasforgalom, ami újra növekedőpályára állhat, amint befejeződik a tömegközlekedési nagyprojekt.
A sajtótájékoztatón bemutatták a decemberi, ünnepi menetrendet is, amit füzet formájában cég ki is adott tízezer példányban, amit a jegyvásárlásra kijelölt helyeken ingyen átvehetnek a lakosok. A kiadvány szentestére és az éjféli misére vonatkozó részletes menetrendjét galériánkban láthatják.

no images were found

Előző sztori

Kivilágították az ország legmélyebb pontját

Következő sztori

Kétmilliót kapott a Tappancs Állatvédő Alapítvány