Sport

Közepes őszt produkált az FK

Közepes őszt produkált az FK

2010. december 7., kedd
Közepes őszt produkált az FK
Az összes labdarúgó-bajnokságban lezárult már az őszi szezon. A megyei második vonalban szereplő kék-fekete alakulat, az FK 1899 Szeged is megtartotta nemrég vidám hangulatú évzáróját, melyre a SZEGEDma.hu is ellátogatott, s rövid értékelést kért a klub szakmai stábjától. A Blues Caféban egy finom pörkölt után éjszakáig tartó beszélgetés keretében búcsúztatták el az őszi bajnoki szezont a focisták s a szakvezetők felemás érzésekkel. Először Havas Pétert, az egyesület elnökét kérdeztük, hogyan látta ő a szereplést. „Ez a második évünk a megye második vonalában, s ugyanazt a teljesítményt nyújtottuk, mint az első év őszi szezonjában, ami az igazolásokat tekintve nem éppen az elvárható produktum. Vérfrissítésen esett át a gárda, amit viszont az eredmények nem tükröztek. Három csapat közt fog eldőlni, ki jut a felsőházba, nagy csalódás lenne, ha lemaradnánk. Az ősszel voltak emlékezetes pillanataink, mint például a Röszke elleni kupa-továbbjutás, ami az FK történetében az egyik legparádésabb meccs volt. Szerintem a védelmünket sikerült stabilizálnunk, fele annyi gólt kaptunk, mint tavaly ősszel, viszont keveset lőttünk, ha nincs Dóra János 11 találata, bajban lennénk” – nyilatkozta portálunknak az elnök, hozzátéve, hogy az FK-nak, mint hagyományőrző klubnak a devecseri segítség is fontos momentuma volt idén. Havas Péter elismerően beszélt még az ifi bravúros teljesítményéről is.

Tét a felsőház

„Ez a csapat sokkal többre hivatott” – adott hangot véleményének Dóra János, a kék-feketék házi gólkirálya, a csapat másodedzője, kiemelve, hogy ennek az összetartó közösségnek a pályán is szívvel kell játszania, ha ezt mindenki betartja, akkor a felsőházi rájátszásban szerepelhet a csapat. Ebben nagy motivációt kell, hogy jelentsen a nagyszerű szurkolótábor. „Alulteljesítettünk, a kötelezőnek számító mérkőzéseket hoztuk, de a riválisokkal szemben nem muzsikáltunk valami fényesen” – vette át a szót Hüvös Gábor, az FK 1899 Szeged vezetőedzője. „Nem igazán tudom ennek az okát, hiszen a feltételrendszerünk a megyében kimagasló, komoly létszámmal tudunk edzeni, jó játékosokat igazoltunk, de az igazi siker mégis elmaradt. Az tény, hogy az FK ellen mindenki a szezon mérkőzését akarja vívni, így szinte minden meccsünk rangadónak számít. A felsőházba kerülésért az alapszakasz három mérkőzését hoznunk kell, így a minimális célunkat, a felsőházi szereplést teljesíteni tudjuk. Egyébként az igazi siker az, hogy ez a „semmiből” jött csapat, az MLSZ és a CSLSZ szabályainak, támasztott feltételeinek mindig eleget téve, nehéz munkával, de örökre beírta magát a szegedi klubok névsorába” – értékelt a tréner.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.