Gazdaság

Kétmilliót kapott a Tappancs Állatvédő Alapítvány

Kétmilliót kapott a Tappancs Állatvédő Alapítvány

2010. december 10., péntek
Kétmilliót kapott a Tappancs Állatvédő Alapítvány

Közel 10 millió 200 ezer forint adomány gyűlt össze a Pedigree Örökbefogadási Programban, az összeget 5 nyertes menhely között osztották szét.

A Barcsi Természet- és Állatvédő Egyesület, a Nagykanizsai Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület, a Siófoki Állatvédő Alapítvány, a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület és a szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány egyenként 2 millió forintot kapott - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel. Az adomány több ezer kisállat ivartalanítása, mikrochipezése mellett menhely-felújítási munkálatokra és megelőzésre is lehetőséget ad. A MARS Magyarország június 1. és november 30. között minden eladott Pedigree eledel után kilogrammonként 5 forinttal támogatta a menhelyeket, ezen belül október 15. és november 15. között kilogrammonként 10 forinttal. Összesen tízmillió 142 ezer 856 forint gyűlt össze, amelyet a vállalat 10 millió 200 ezer forintra kerekített. A kampányban részt vevő állatmenhelyek pályázatait szakmai bizottság zsűrizte, melynek elnöke a kampány kezdete óta

Solti László

, a Szent István Egyetem rektora. A program célja a menhelyen élő kutyák sorsának javítása és a társadalmi szemléletformálás. A website segítségével 2010-ben 1300-zal több kutya talált gazdára tavalyhoz képest. A honlapon található menhelyek száma 37-ről 40-re nőtt, ami a Magyarországon bejegyzett menhelyek több mint 70 százaléka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.