Közélet

Jótékony Mikulás jön az egyetemre

Jótékony Mikulás jön az egyetemre

2010. december 3., péntek
Jótékony Mikulás jön az egyetemre

Egyetemi Jótékonysági Mikulás Ünnepséget szervez a Szegedi Tudományegyetem és a Rotaract Club Szeged. A Mikulás december 3-án 10 órakor látogat el az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba (Szeged, Ady tér 10.).

Több mint kétszáz hátrányos helyzetű, állami gondozásban nevelkedő és fogyatékkal élő gyereknek kedveskednek vidám, zenés műsorral és persze ajándékcsomaggal a szervezők 2010. december 3-án. Tizenegy szegedi intézményből hívtak meg gyerekeket a szervezők az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi Termébe a Rotaract Club és a Szegedi Tudományegyetem közös Egyetemi Jótékonysági Mikulás Ünnepségére. A Rotaract Mikulásnak már több éves hagyománya van a városban, ám idén a szervezők még inkább arra törekedtek, hogy a rendezvény olyan élmény legyen a gyermekek számára, amire sokáig emlékezhetnek. Ezért a Mikulás ajándékokat rejtő puttonya előtt egyetemi művészeti csoportok színes műsorával is próbálják fokozni a gyerekek örömét.

Műsor:

Köszöntőt mondanak: Görög Márta hallgatói és közkapcsolati igazgató Keresztúri Márk, a Rotaract Club Szeged elnöke

Közreműködnek:

- Az Universitas Szimfonikus Zenekar fuvolakvartettje (Széll Judit hegedű, Krizsán Krisztina brácsa, Pék Nanetta cselló, Gyimóthi Zoltán fuvola) - Szegedi Egyetemi Színház: A félszárnyú tündérek völgye (Mikulásváró zenés mesejáték) Szereplők: Baksán Mónika, Petró Annamária, Varga Norbert, Eller Éva, Győri Bertalan, Marjanucz Krisztina, Kiss Kinga Karina Közreműködik: Szokola Vince (gitár), Nagy Enikő (ütőhangszerek) - Mikulásváró koncert: Székely Erika ének, Várkonyi Tibi ének, zongora

Támogatott intézmények:

1, Ágota Alapítvány (Állami gondoskodásban élő és veszélyeztetett fiatalok támogatásáért alapítvány) 2, Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete 3, Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete 4, József Attila Általános Iskola és Szakiskola 5, SZ.M.J.V. Önkormányzata Dr. Waltner Károly Otthon 6, Dr. Waltner Károly Gyermekvédelmi Intézmény Gyermekotthona 7, Szegedi Korai Fejlesztést és Integrációt Támogató Alapítvány (ODU) 8, Értelmi Fogyatékosok Csongrád Megyei Érdekvédelmi Szervezete Kht. 9, Szivárvány Autizmus Egyesület 10, Sólyom Utcai Általános Iskola 11, Egyesített Szociális Intézmény Gyermekjóléti Központ

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.