Hétfő: Sírpiknik

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nagyszínházban hétfőn láthatja a közönség Ivan Menchel: Sírpiknik című tragikomikus történetét a Thália Színház előadásában. A Reök és a múzeumi kiállítóhelyek hétfőtől zárva tartanak 2011. január. 11-ig, ismét megtartják kísérletes „koncertjüket” a fizikusok A hangok világa – a világ hangjai címmel, karácsonyi koncert lesz a zeneiskolában és nyílt nap a Bölcsészettudományi Karon.

Színház

A Nagyszínházban hétfőn 19 órakor Ivan Menchel: Sírpiknik című tragikomikus történetét láthatják. Az előadás a Thália Színház és az Orlai Produkciós Iroda közös produkciója. Az előadásról és a szereplőkről részleteket a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/ivan-menchel-sirpiknik oldalon olvashatnak.

Ünnepi nyitva tartás a Reökben

A Regionális Összművészeti Központ hétfőtől 2011. január 10-ig zárva tart. Az ünnepek utáni első nyitvatartási nap: 2011. január 11. (kedd).

A Móra Ferenc Múzeum közleménye

Csongrád megye múzeumi szervezetének összes kiállítóhelye december 20.-tól, hétfőtől zárva tart! Nyitás: 2011. január 11. (kedd).

A hangok világa – a világ hangjai

Ötödik alkalommal tartják kísérletes „koncertjüket” a fizikusok hétfőn 17 órakor a Kiss Árpád tanteremben (Rerrich Béla tér, Béke épület) A hangok világa – a világ hangjai (a táncoló lángoktól a suttogó növényekig) címmel. A szokásosan egy téma köré csoportosított kötetlen, családias hangulatú bemutatón a klasszikus kísérletek mellett újdonságok, tankönyvekből nem ismert látványos kísérletek is szerepelnek. A házigazdák, az SZTE Fizikus Tanszékcsoport és az ELFT Csongrád megyei Csoportja, elsősorban közép- és általános iskolásokra számítanak, akik kíváncsiak a tapasztaláson alapuló természettudományra.

Közéleti Kávéház

A Király-König Péter Zeneiskolában (Tábor u. 3.) hétfőn 18 órakor Karácsonyi koncert lesz. Az esten közreműködnek a Király-König Péter Zeneiskola tanárai és növendékei. Vendég: Takács Éva – a Budapesti Liszt Ferenc egyetem hallgatója, a Magyar Kultúra Apródja. Bevezetőt mond: v. Szilágyi Árpád, a Magyar Kultúra Lovagja, a Szegedi Hagyományőrző és Városvédő egyesület elnöke. A műsort szerkesztette és vezeti: Paragi Jenő igazgatóhelyettes.

Dóm Téri Advent

A Dóm téren hétfőn 17 órakor Figura Ede: A hóember születésnapja. 19 órakor Pangea Project (koncert). Ördögszekér kézműves vásár minden nap 11 – 20 óráig. A Dóm tér  programjairól a www.domter.hu oldalon olvashatnak.

BTK nyílt nap

Az SZTE Bölcsészettudományi Karán (Egyetem utca 2. II. em. Auditorium Maximum) hétfőn 10 órától tartják a Bölcsészettudományi Kar nyílt napját.

A mozik hétfői műsorai

A Grand Café-ban hétfőn:

19 órakor: Gru – feliratos amerikai film, rendező: Chris Renaud, Pierre Coffin.

21 órakor: Hó – feliratos boszniai-német-francia-iráni film, rendező: Aida Begić.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi hétfői műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor, 18.15-kor és 20.30-kor: Tron: Örökség 3D – színes, szinkronizált amerikai sci-fi, kalandfilm. Rendező: Joseph Kosinski.

16.15-kor: Narnia krónikái 3D – A hajnalvándor útja – színes, szinkronizált amerikai kaland – fantasy film, rendező: Michael Apted.

Balázs Béla terem:

14.30-kor: Csingiling és a nagy tündérmentés – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Bradley Raymond.

16 órakor, 18.15-kor és 20.30-kor: Üvegtigris 3. – színes, magyar vígjáték. Rendező: Rudolf Péter.

Csőke József terem:

16 órakor: Bogyó és babóca – 13 mese – színes, magyar animációs film, rendező: M. Tóth Géza, Antonin Krizsanics, mesélő: Pogány Judit.

17.30-kor: Az ügynökök a paradicsomba mennek – színes, magyar film. Rendező: Dézsy Zoltán.

19.30-kor: Call Girl – színes, feliratos szlovén-német-szerb-horvát dráma. Rendező: Damjan Kozole.

A filmekről részleteket a http://www.belvarosimozi.hu/mozi-msor.html oldalon olvashatnak.

Előző sztori

Megérkeztek a Mátyás-templom harangjai

Következő sztori

Szegedre is eljött a Betlehemi Láng