Sport

Hátország: egy győzelem és egy vereség a Szedeák fiataljaitól

Hátország: egy győzelem és egy vereség a Szedeák fiataljaitól

2010. december 7., kedd
Hátország: egy győzelem és egy vereség a Szedeák fiataljaitól

Összeállításunkban a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák NB I/A csoportos U20-as csapatának mérkőzéseiről számolunk be hétről hétre. Nyilas István alakulata előbb Salgótarjánban aratott szép sikert, majd nagy csatában maradt alul az aranyesélyes Nyíregyházával szemben.

Talán a hosszú utazás miatt egy kicsit lassabban pörögtek fel a fiúk a nem túl acélos salgótarjáni U20-as gárda ellen. Különösebb veszély azonban így sem fenyegette a győzelmüket, szerencsére mindenkinek játéklehetőséget tudott biztosítani

Nyilas István

. A vezetőedző elmondta: dicséret illeti a kiegészítő embereket is, mert megfelelő hozzáállással kapcsolódtak be a játékba, és nem utolsósorban rendkívül eredményesen is játszottak. Jó dobóformát mutattak a fiúk, összesen 15 hárompontos kosarat hintettek. Ennél csak nehezebb mérkőzéseink lesznek, ezt lehetett tudni! Így volt ez már a következő alkalommal is. Ekkor teremproblémák miatt az Etelka sori munkacsarnokban voltak kénytelenek fogadni a Nyíregyházát, azaz gyakorlatilag ők is idegenben voltak. Az ellenfél a komplett juniorcsapatával állt fel a meccsre, s tudni kell, hogy a nyírségiek esélyesek a magyar bajnoki címre is. Rendkívül tehetséges társaságról van szó, mely ez alkalommal is bizonyította képességeit. A szegedieknek – árulta el mesterük – a védekezéssel gyűlt meg a bajuk. Mindenféle variációt kipróbáltak, de csak nem akart összeállni! A 3. negyed felénél egy 14-0-s rohanással sikerült átvenniük a vendégeknek a vezetést, melyet a mérkőzés végéig meg is őriztek. A szegedi gárdában sajnos többen tudásuk alatt játszottak. Mentális problémákat is vélt felfedezni Nyilas István, melyet rövid úton orvosolni akar! A Szedeák jelenleg öt győzelemmel és hat vereséggel áll a tabellán.

NB I/A U20-as bajnokság 9. forduló:

Salgótarján – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 75-110 (22-29, 15-21, 19-26, 19-34)

Pontszerzők:

Molnár B. 26/6, Varga D. 15/9, Mészáros 13, Szabad 12/6, Szarka 11/9, Kardos 9, Széll 8/6, Márok 4, Fodor és Horváth R. 3/3.

Vezetőedző:

Nyilas István.

NB I/A U20-as bajnokság 10. forduló:

Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Marso-Vagép Nyíregyháza KK 94-103 (21-20, 28-27, 21-30, 24-26)

Pontszerzők:

Varga D. 24, Molnár B. 23, Varga Z. 15/6, Wirth 14/3, Kardos 9, Szabad 4, Zsom 3/3, Széll 2.

Vezetőedző:

Nyilas István.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.