Bulvár

Globálisan szabályoznák az internetet?

Globálisan szabályoznák az internetet?

2010. december 18., szombat
Globálisan szabályoznák az internetet?

Brazília az ENSZ-ben kezdeményezte egy kormányközi munkacsoport felállítását, amelynek feladata az lenne, hogy a WikiLeaks által kirobbantott dokumentum-kiszivárogtatási botrány nyomán számba vegye az internet globális szabályozásának lehetőségét - jelentette pénteken az iTnews internetes portál.

A nemzetközi ellenőrző testület felállításának gondolata támogatásra lelt India, Dél-Afrika, Kína és Szaúd-Arábia részéről. Az internet szabályozására vonatkozó javaslat egy, a világszervezet égisze alatt megtartott tanácskozáson, szerdán hangzott el New Yorkban. A brazil képviselővel szemben az illetékes amerikai, ausztrál, brit, kanadai és belga ENSZ-diplomaták, valamint civil szervezetek és az üzleti világ több képviselői egybehangzóan rámutattak, hogy egy ilyen munkacsoport elszigetelődhet az internet-felhasználás üzleti és a napi, felhasználói szintű realitásaitól. Aggodalmak hangzottak el azzal kapcsolatban is, hogy a felállítani javasolt testületben kizárólag kormányzatok kapnának szerepet, civil szervezetek nem. (Forrás:

InfoRádió

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.