Közélet

Forgalomváltozások a 2-es és 3-as villamosvonalon

Forgalomváltozások a 2-es és 3-as villamosvonalon

2010. december 21., kedd
Forgalomváltozások a 2-es és 3-as villamosvonalon

December 23-án, csütörtökön a szegedi 2-es villamos vonalán várhatóan megnyitják a közúti forgalomnak a Rókusi körút Szatymazi és Körtöltés utcai csomópontját. A 3-as villamos vonalán visszaáll a közúti közlekedési rend a Kálvária sugárút Dáni utca és Londoni körút közötti szakaszán - tájékoztat a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. közleménye.

Két jelentős közúti forgalomváltozás várható Szegeden december 23. csütörtöktől. A tervek szerint az épülő 2-es villamosvonalon megnyitják a közúti forgalomnak a Rókusi körút Szatymazi és Körtöltés utcai csomópontját. Mindkét irányban használható lesz mindkét kereszteződés, a jelzőlámpák azonban változatlanul nem működnek. A Rókusi körút kétszer egy sávra szűkülő szakaszán továbbra is 30 km/h sebességkorlátozás érvényes. A 3-as villamosvonalon ugyancsak csütörtöktől visszaáll a közúti forgalom közlekedési rendje a Kálvária sugárút Dáni utca és Londoni körút közötti szakaszán. E szerint a sugárút mindkét irányban járható lesz, a mellékutcák torkolata ismét szabadon járható. A Dáni utca eredeti forgalmi rendje visszaáll: a Gogol utcától a Kálvária sugárút irányába lesz egyirányú. A 3 és 3F jelű villamosok helyett egyelőre még villamospótló buszjáratok közlekednek; felszállni a 36-os autóbuszok Kálvária sugárúti megállóhelyein lehet. Az érintett 36, 36Y, 74 és 76 jelű autóbuszok ismét eredeti útvonalukon járnak és eredeti megállóhelyükön állnak meg. Bővebb információ:

www.ujpalyan.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.