Közélet

Elhúzódó áradásra számítanak az Alsó-Tiszán

Elhúzódó áradásra számítanak az Alsó-Tiszán

2010. december 26., vasárnap
Elhúzódó áradásra számítanak az Alsó-Tiszán

A mellékfolyók árhullámai és a folyó felső szakaszán kialakult újabb árhullámok miatt elhúzódó áradásra számítanak az Alsó-Tiszán - tájékoztatta Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Atikövizig) ügyeletvezetője vasárnap az MTI-t.

A vízállás legalább az újévig Csongrádnál és Mindszentnél másodfokú készültség (750 centiméter) fölött, Szegednél elsőfokú készültség fölött (650 centiméter) marad - mondta

Priváczkiné Hajdu Zsuzsanna

. Az árvízvédekezésben csaknem száz fő vesz részt, ők főként a védekezési fokozatnak megfelelő figyelőszolgálatot látják el, munkájukat azonban nehezíti, hogy a burkolatlan töltésszakaszok sok helyütt járhatatlanok - közölte a szakember. A Körösökön újabb árhullámok indultak el, a román szakaszokon a tetőzések még nem következtek be. A Hármas-Körös szarvasi tetőzése december 28-án várható 750 cm körüli vízállással, itt az újabb Körösi áradás és Tisza visszaduzzasztása miatt tartós, újévig húzódó, másodfok fölötti vízállás várható. A Maroson egy kisebb árhullám vonul le, mely vasárnap Gyulafehérvárnál tetőzik. Makónál a tetőzés december 29-én várható, a készültségi szint (400 centiméter) alatt. Az Alsó-Tiszán az eddigi legmagasabb vízállást 2006 áprilisában mérték: Mindszentnél 1062, Szegednél 1009 centimétert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.