A SZEGEDma.hu előrejelzései – Időjárás otthon + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Sokan szeretnék tudni, milyen idő is lesz holnap, vagy épp aznap délután. Ezért a vetélkedők és a valóságshow-k mellett talán a legnagyobb népszerűségnek örvendő televíziós műsornak számít az időjárás jelentés. Portálunkon az előrejelzés alatt új szolgáltatásként a Szegeden mért legfontosabb meteorológiai adatokkal találkozhatnak olvasóink.

Az adatokat egy WS2350 típusú professzionális időjárás-állomás méri. A kültéri egység a hőmérséklet- és páratartalom, légnyomás, csapadék, szélerő és szélirány adatokat rádiós adatátvitel segítségével küldi a beltéri egységhez, amely azokat egy perces időközönként a 24 órán keresztül folyamatosan működő számítógép segítségével az internetre továbbítja.
Portálunk főoldalán elhelyezett kijelző segítségével ezentúl folyamatosan figyelemmel kísérhetik az aktuális hőmérséklet, a páratartalom, a légnyomás, a szél erejét és irányát, valamint az egy nap alatt hullott csapadék mennyiségét. A harmatpontnál – a harmatpont-hőmérsékletnél – alacsonyabb környezeti hőmérsékletnél megindul a víztartalom kicsapódása, a kondenzáció, vagyis köd, ködszitálás, eső, havazás várható. A kis képre kattintva napi, heti, havi és éves grafikonokon is megszemlélhetik a mért adatokat.
Alkalmazunk hagyományos „indián-típusú” meteorológiai műszert is, azonban egyelőre a műszeres méréseink bizonyultak pontosabbnak.

no images were found

Előző sztori

Osztrák Leopardokat vesz a Honvédség?

Default thumbnail
Következő sztori

Hétfő estig nem várható országos havazás

Legutóbbi hasonló cikkek