Vasárnaptól épülhet a Bálaszínház

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Ha az időjárás kegyes lesz a szervezőkhöz és nem esik az eső, vasárnap megkezdik a kétszáz főnek helyt adó bálaszínház építését az ország egyik legpatinásabb közterén, a szegedi Dóm mellett. A karácsonyig működő színház falai több mint ezer bála szalmából állnak majd.

A Dóm Téri Advent programsorozat keretében idén is közel száz rendezvény várja az érdeklődőket. A Dóm téren lesz látható a vidéki Magyarország legnagyobb adventi koszorúja is. A tíz méter átmérőjű, gigantikus méretű koszorú súlya meghaladja az egy tonnát.
A Dóm Téri Advent a Dél-Alföld legismertebb karácsonyi vására és rendezvénysorozata. Az Ördögszekér tizenegyedik éve szervezi a szegedi Dóm téren adventi programjait. Százötvenezer feletti látogatószámával az esemény a régió meghatározó rendezvényévé vált. A szegedi Dóm Téri Advent bizonyítja, egy különleges hangulatú adventi vásár nem csak a világvárosok, Bécs vagy Budapest kiváltsága.
A Dóm Téri Advent jellegzetessége, hogy a kézműves vásár látogatói a tér közepén égő tűz mellett melegedhetnek, így biztosítva a meghitt hangulatot egy-egy jóízű beszélgetéshez. A négy hét során várhatóan kétszáz mázsa fát tüzelnek majd el. A gyermekek számára ebben az esztendőben is a rejtélyes bálalabirintus lesz a tér legkedveltebb része.
A Dóm téri adventi vásárban a nézelődők olyan portékákkal és előadásokkal találkoznak, amelyeket a modern kor embere talán csak olvasmányaiból, tévéből ismerhet. Az eseménysorozat sajátja a hagyományőrzés: természetes anyagokból, eredeti forrásból készült, ám a korszellemmel sem ellentétben álló árut, környezetet és élményt kínál a szegedi Dóm téri vásár.
A Bálaszínház előadásait és a vasárnap esti gyertyagyújtásokat élőben, képpel és hanggal tekinthetik meg az érdeklődők november 26-tól a Dóm Tér Webtévén, ami a domter.hu virtuális felületen található meg.
Hetente minden csütörtökön baba-mesedélutánra várják a 4 évesnél kisebbeket. Délutánonként mesejátékok lesznek láthatók és hallhatók, este pedig folk, underground, világzenei, és rockbandák zenélnek majd.
A Vízöntő, az élő népzene legendás képviselője 15 év után lép fel ismét újra Magyarországon; a zenekedvelők a szegedi Dóm Téri Advent program részeként lehetnek részesei az élménynek.
A Bálaszínház építése vasárnap kezdődik, várhatóan a hét elejére már készen is lesz. November 26-tól december 22-ig a Bálaszínházban közel száz ingyen megtekinthető kulturális program várja a Dóm térre látogatókat.

no images were found

Előző sztori

Csökkent az etnikai incidensek száma a Vajdaságban

Következő sztori

Vélemény: Törököt fogunk vagy kínait?