Közélet

Tőkés László fontosnak nevezte az MNT létrejöttét

Tőkés László fontosnak nevezte az MNT létrejöttét

2010. november 4., csütörtök
Tőkés László fontosnak nevezte az MNT létrejöttét

November másodikán Tőkés László, az Európa Parlament alelnöke illetve az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke munkatársaival találkozott Pásztor Istvánnal, a VMSZ elnökével és munkatársaival – olvasható a Vajdaság Ma hírportálon.

Tőkés László

a megbeszélésen rámutatott arra, mennyire fontosnak tartja az Magyar Nemzeti Tanácsnak, mint intézménynek a létrejöttét. Az EP alelnöke nagyra értékelte a tényt, hogy a közvetlen NT-választáson a nemzetileg elkötelezett erők, melyek letéteményese és legfőbb politikai ereje a Vajdasági Magyar Szövetség, háromnegyedes többséget szerzett. Megítélése szerint a nemzeti tanácsi törvény, a névjegyzék létrehozása, valamint a közvetlen választások ténye az egész Kárpát-medence számára példaértékű. A megbeszélésen a két tárgyaló fél megállapodott abban, hogy az EMNT és a VMSZ stratégiai partneri viszonyt fog egymással kiépíteni, elsősorban az újra összehívásra kerülő MÁÉRT vonatkozásában. A megállapodás értelmében a két fél a jövőben egyezteti véleményét és előterjesztéseit. Tőkés László a keddi találkozón hivatalosan is meghívta

Pásztor Istvánt

a Kárpát Medencei Autonómia Tanács 2010. november 30-án Brüsszelben megtartandó ülésére, illetve az ezt követő tanácskozásra, melyen a Fidesz-KDNP képviselőivel közösen vitatják meg a nemzetpolitikai kérdéseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.