Tőkés László fontosnak nevezte az MNT létrejöttét

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

November másodikán Tőkés László, az Európa Parlament alelnöke illetve az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke munkatársaival találkozott Pásztor Istvánnal, a VMSZ elnökével és munkatársaival – olvasható a Vajdaság Ma hírportálon.

Tőkés László a megbeszélésen rámutatott arra, mennyire fontosnak tartja az Magyar Nemzeti Tanácsnak, mint intézménynek a létrejöttét. Az EP alelnöke nagyra értékelte a tényt, hogy a közvetlen NT-választáson a nemzetileg elkötelezett erők, melyek letéteményese és legfőbb politikai ereje a Vajdasági Magyar Szövetség, háromnegyedes többséget szerzett. Megítélése szerint a nemzeti tanácsi törvény, a névjegyzék létrehozása, valamint a közvetlen választások ténye az egész Kárpát-medence számára példaértékű.
A megbeszélésen a két tárgyaló fél megállapodott abban, hogy az EMNT és a VMSZ stratégiai partneri viszonyt fog egymással kiépíteni, elsősorban az újra összehívásra kerülő MÁÉRT vonatkozásában. A megállapodás értelmében a két fél a jövőben egyezteti véleményét és előterjesztéseit.
Tőkés László a keddi találkozón hivatalosan is meghívta Pásztor Istvánt a Kárpát Medencei Autonómia Tanács 2010. november 30-án Brüsszelben megtartandó ülésére, illetve az ezt követő tanácskozásra, melyen a Fidesz-KDNP képviselőivel közösen vitatják meg a nemzetpolitikai kérdéseket.

Előző sztori

Vélemény: Fanyalgunk, duzzogunk…

Következő sztori

Hallgatói mentorpogram: diákok a diákokért