Szombat-vasárnap: Van Más Kép

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Millenniumi Kávéházban rendezik meg szombaton a diákok számára meghirdetett III. Van Más Kép Ifjúsági Film- és Videoklip-fesztivál döntőjét. A Nagyszínházban vasárnap Erkel Ferenc Emlékhangversenyt ad a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a költészet jegyében divatbemutatót és kiállítást rendez a Somogyi-könyvtárban a Szegedi Divatiskola, és hangversenyt tartanak vasárnap Tápén is, Szent Cecília, az egyházi zene védőszentje tiszteletére. Szombaton a Százszorszép Gyermekházban tartják a 15. nemzetközi bélyeg, levelezőlap, érem, papírrégiség cserenapját, és szombaton lesz az IH Rendezvényközpontban az I. Szegedi Clone Fesztivál.

Színház és bábszínház

A Nagyszínházban szombaton 19 órakor Giuseppe Verdi: Traviata Alexandre Dumas: A kaméliás hölgy c. regényének opera-adaptációja három felvonásban. Részletek a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/giuseppe-verdi-traviata-0 oldalon.

Ugyanitt vasárnap 11 órakor Erkel Ferenc Emlékhangverseny. Fellép a Szegedi Szimfonikus Zenekar. Vezényel: Pál Tamás.

A Kisszínházban szombaton 19 órakor Csipkerózsika – a Szegedi Kortárs Balett előadása.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében vasárnap délelőtt 11 órakor Jancsi és Juliska (bérletszünet).

100 éves az újszegedi Szent Erzsébet templom

Gazdag programokkal várják az érdeklődőket novemberben az újszegedi Árpád-házi Szent Erzsébet templom felszentelésének 100. évfordulója alkalmából. Szombaton 16 órától a plébánián könyvbemutatóval kezdődik a hétvégi programsorozat. Részletes program a http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/100-eves-az-ujszegedi-szent-erzsebet-templom/5924/ oldalon.

Szentmise és hangverseny Tápén

A tápai Szent Mihály Római Katolikus Templomban vasárnap reggel 8 órakor szentmisét, majd azt követően hangversenyt tartanak, melyet Szent Cecília, az egyházi zene védőszentje tiszteletére ajánlanak.

Divatbemutató a könyvtárban

A költészet jegyében divatbemutatót és kiállítást rendez a Somogyi-könyvtárban a Szegedi Divatiskola. A rendezvény szombaton délután 5 órakor kezdődik. A Szonett Szegedhez című kiállítást, amelynek anyaga Juhász Gyula azonos című verse ihletésében készült, Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a Somogyi-könyvtár igazgatója nyitja meg. Bevezetőt mond Mészáros Éva, a Magyar Köztársaság Aranykereszt Érdemjelével kitüntetett ruhatervező művész. Az Esős nyár című divatbemutató 17.30-kor kezdődik. A divatiskola hallgatóinak munkái mellett a közönség láthatja Mészáros Éva művészeti vezető, valamint Molnár Zsuzsa díszlet- és jelmeztervező, képzőművész kollekcióit is.

III. Van Más Kép Ifjúsági Film- és Videoklip-fesztivál

A Millenniumi Kávéházban szombaton 11-22 óráig, a Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézmény ÁMK rendezésében tartják meg a III. Van Más Kép Ifjúsági Film- és Videoklip-fesztivál döntőjét. Az idei mustrára beérkezett 55 nevezés jóvoltából gazdag kínálattal várják a kisjátékfilm, a dokumentumfilm és a videoklip kategóriákba sorolt alkotásokra kíváncsi nézőket. A pályázati felhívással elsősorban középiskolás és a felsőfokú oktatásban tanuló diákokat szólítottak meg. A nap záró programjaként az Indigó együttes zenél.

Reök Gyerök Kör

A Reökben szombaton 10.30-tól Reök Gyerök Kör: Csáki Róbert életmű kiállításán a művész alkotó időszakaival foglalkoznak a résztvevők.

Múzeumi Matiné

A Móra Ferenc Múzeumban szombaton délelőtt Múzeumi Matiné: A kőbunkótól az atombombáig – történelem foglalkozás Povedák István vezetésével. Gyülekező a múzeum előtt 10 óráig.

Cserenap a Százszorszép Gyermekházban

A MABÉOSZ Szegedi Bélyegbarátok Köre és a Képes Levelezőlap Gyűjtők Klubja szombaton a Százszorszép Gyermekházban tartja a 15. nemzetközi bélyeg, levelezőlap, érem, papírrégiség cserenapját.

Régiségek vására

Idén is minden hó harmadik szombatján, így ezen a szombaton is régiségek vására lesz a szegedi belvárosban, a Dugonics téren.

Gobelinvarró pályázat és kiállítás Vásárhelyen

A hódmezővásárhelyi Hegedűs László Helyőrségi Klubban rendezik meg az V. Országos Szamosközi Gobelinvarró Pályázatot és Kiállítást. Megnyitó és díjátadó ünnepség: szombaton 14 órakor. A kiállítás megtekinthető hétfőtől péntekig, 9-17 óráig.

Búcsú Szőregen

Alexandriai Szent Katalin-napi búcsút tartanak november 21-én a szőregi római katolikus templomban.
Az ünnepi szentmisére 9.30-kor kerül sor.

Vonatos kirándulás

A kirándulók megtekintik Szabadkígyóson az Alföld legnagyobb és legszebb kastélyát és franciakertjét, Békéscsabán a Munkácsi-házat, a Munkácsy Mihály Múzeumot és a szlovák tájházat. Indulás: szombaton 7.31-kor a Szeged-Rókus vasútállomásról. Jelentkezés: Dósa Endre 20/415-4615.

A mozik hétvégi műsorai

A Grand Café-ban szombaton és vasárnap:

19 órakor: Dumas – feliratos francia film, rendező: Safy Nebbou.

21 órakor: Hibrid – feliratos, kanadai-francia-amerikai film, rendező: Vincenzo Natali.

A Belvárosi mozi hétvégi műsora:

Zsigmond Vilmos terem – szombaton és vasárnap:

14 órakor: Alfa és Omega 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi kalandfilm. Rendező: Anthony Bell, Ben Gluck.

10 órakor és 15.30-kor: A csodálatos Univerzum 3D – színes, magyar dokumentumfilm, Rendező: Gráner József.

17.15-kor és 19 órakor: Gru 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs kalandfilm. Rendező: Chris Renaud, Pierre Coffin.

20.45-kor: Terhes társaság – színes, szinkronizált amerikai vígjáték. Rendező: Todd Phillips.

Balázs Béla terem – szombaton és vasárnap:

16 órakor és 20.30-kor: Adéle és a múmiák rejtélye – színes, feliratos francia fantasztikus kalandfilm. Rendező: Luc Besson.

18.15-kor: A Föld szeretője – magyar filmdráma, rendező: Pozsgai Zsolt.

Csőke József terem – szombaton és vasárnap:

17 órakor: A Föld szeretője – magyar filmdráma, rendező: Pozsgai Zsolt.

19.30-kor: The Expendables – A feláldozhatók – amerikai akciófilm, rendező: Sylvester Stallone.

Hétvégi bulik

Az IH Rendezvényközpontban szombaton 18 órától I. Szegedi Clone Fesztivál. Részletes program a http://www.ihrendezvenykozpont.hu/event/322 oldalon.

A JATE Klubban szombaton 20 órakor Bemelegítés buli előtt – Rocky tánctanítással! Táncot tanít: Pap Géza. A belépés ingyenes! 22 órakor szomBEAT – A hétvége lüktetése! Maximilian akció! Házigazda: Bende Gábor. Lányoknak a buli ingyenes!

A SZOTE Klubban szombaton 22 órakor Something Special.

A Gödör Étteremben szombaton este 8 órától Élőzenés-táncos rock and roll party – zene: Royal Company.

A Jazz Kocsmában szombat este Novemberi Black Rhythm Happening.

Az Afrika Cafe-ban szombat este Ladies Night – a csábító koktélok éjszakája.

A Centrál Kávézó és Retro Clubban szombat este Szomorú szamuráj.

A Fészek Klubban szombat este 21.30-kor Boys & Girls Party!

Előző sztori

Soltész Mária kapta a Szent Erzsébet rózsája díjat

Következő sztori

Kosárlabda: Keller Annamária nem játszhat a Pécs ellen