Közélet

Sára Sándor a Duna Televízió örökös tagja lett

Sára Sándor a Duna Televízió örökös tagja lett

2010. november 26., péntek
Sára Sándor a Duna Televízió örökös tagja lett

A neves operatőr-rendező 77. születésnapján részesült az elismerésben

A Duna Televízió életében hosszú éveken át meghatározó szerepet játszott Sára Sándor, az intézmény első elnöke, aki 2010. november 26-án, 77. születésnapja alkalmából megkapta „A Duna Televízió Tiszteletbeli Örökös Tagja” címet. A díjat Ókovács Szilveszter, a közszolgálati adó új vezérigazgatója és A. Szabó Magda korábbi ügyvezető alelnök közösen adták át a Kívánságkosár című műsorban.

Az ünnepi laudációt

Sára Sándor

régi munkatársa,

Pörös Géza

művészeti igazgató mondta el. A neves operatőr-rendezőt

Berecz András

, a számos díjjal elismert énekes és mesemondó dallal is köszöntötte. Sára Sándor közel ötven éve a magyar film egyik legtevékenyebb alakja, számos játék- és dokumentumfilm operatőre és rendezője volt. Munkássága meghatározó szerepet játszott a hazai filmtörténet alakulásában. Nevét azonban nemcsak ezért jegyzik: a tizennyolc éve megalapított Duna Televíziónak szinte a kezdetektől, 1993-tól 2000-ig az elnöke volt. Az intézmény működésében kifejtett elévülhetetlen érdemei miatt 2010. november 26-án, 77. születésnapja alkalmából a Nemzet Televíziója „Tiszteletbeli Örökös Tagjává” fogadta hajdani vezetőjét. Sára Sándort 77. születésnapja alkalmából a Duna Televízió több alkotással is köszönti: 15 órakor a Szerelmes földrajz – Amit magammal viszek… Sára Sándor Káli-medencéje című portréfilmet, 21.25-kor pedig a magyar filmművészet Kossuth- és Magyar Örökség- díjas mesterének Tüske a köröm alatt című alkotását láthatják a Duna Televízió nézői.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.