Közélet

Pokorni: nem a kevesebb hallgató a cél

Pokorni: nem a kevesebb hallgató a cél

2010. november 13., szombat
Pokorni: nem a kevesebb hallgató a cél

A télen le kell zajlania a felsőoktatás átalakításáról szóló vitának, hogy a törvény koncepcióját legkésőbb áprilisban be lehessen nyújtani - mondta az Országgyűlés oktatási bizottságának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Pokorni Zoltán arról is beszélt: az oktatási államtitkárral folytatott vita alapja szakmai nézetkülönbség. A bizottság elnöke szerint jobb lett volna, ha a tervezet kidolgozása közben szakértői konzultációt kezdeményeznek. Bizonyos értelemben ugyanakkor jó, ha a nyilvánosság értesül arról, hol tart a folyamat - tette hozzá Pokorni.

Ez nem koalíciós vita, hanem szakmai nézetkülönbség - mondta

Pokorni Zoltán

, a Fidesz oktatáspolitikusa az InfoRádió Aréna című műsorában azzal kapcsolatban, hogy korábban kritizálta a Hoffmann Rózsa, a KDNP-s oktatási államtitkár és munkatársai által kidolgozott oktatási törvény koncepcióját. Pokorni Zoltán hangsúlyozta: legalább két évet kell hagyni a diákoknak a felkészülésre akkor, ha a felsőoktatási rendszerben változtatásra kerül sor. Ezért is fogadták el már az idén nyáron az érettségi követelmények emelését; eszerint 2013-tól a kormány mondja meg, mely szakokra való bejutáshoz kell központilag szervezett, emelt szintű érettségi vizsgát tenni. Nem az a céljuk, hogy kevesebben tanuljanak a felsőoktatásban, hanem az, hogy a diákok felkészültebbek legyenek, és hogy igazságosabban lehessen elosztani az államilag finanszírozott képzési helyeket - magyarázta az oktatási bizottság elnöke. (Forrás:

InfoRádió

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.