Péntek: Szegedi Jazz Napok

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hagyományoknak megfelelően idén is november első hétvégéjén, pénteken és szombaton rendezik meg a Szegedi Jazz Napokat. Kalotaszeg tánchagyományairól hallhatnak előadást a Millenniumi Klubban, Tájak, növények című fotókiállítás nyílik a Szegedi Rendőrkapitányságon, a Nemzetiségek Házában Német Kultúrestre várják a közönséget, és az ETSZK Gyógytornász szakirány nyílt napja lesz pénteken.

Színház és bábszínház

A Kisszínházban pénteken 19 órakor Moliere/B.: A képzelt fösvény beteg. (Juhász Gyula 1. bérlet). A darabról és a szereplőkről részleteket a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/moliereb-kepzelt-fosveny-beteg oldalon olvashatnak.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében pénteken délután 11 órakor Színház a Kíváncsi Hörcsöghöz fogadóban (bérletszünet).

Szegedi Jazz Napok 2010

A hagyományoknak megfelelően idén is november első hétvégéjén, pénteken és szombaton rendezik meg a Szegedi Jazz Napokat. A fesztivál sztárjai ezúttal a trombitás legenda Wallace Roney, a jungle-soul úttörője Vinx, valamint a legújabb street-hype, a drum machine nagymenője, David Haynes az Egyesült Államokból. De itt lesz a Zap Mama híres bőgős-énekesnője Manou Gallo, és a méltán népszerű lengyel vibrafonos Bernard Maseli. A hazai mezőnyt ezúttal a “kubai-magyar” Elsa Valle és Winand Gábor zenekara (a doboknál Kőszegi Imre), valamint Baló István és Dés András igényes hangzásvilágú együttesei képviselik, míg szegedi színekben a fiatalokból álló Dél-Alföldi Ütőegyüttes nyitja a koncerteket. A koncerteket a Belvárosi Moziban este fél 8 órai kezdettel, a péntek éjféli előadást pedig a Port Royalban rendezik. Jegyárak: napijegy 3500 Ft, kétnapos bérlet 5000 Ft. Részletes programot a www.szegedijazznapok.hu, illetve a http://www.ihrendezvenykozpont.hu/event/310 oldalon olvashatnak.

Könyvkirály-képző

Az Északvárosi fiókkönyvtárban pénteken 16 órakor a Könyvkirály-képző gyerekklub várja a könyvbarát általános iskolásokat.

Néprajzi előadás

A Millenniumi Klubban pénteken 20.30-kor Kalotaszeg tánchagyományaiVarga Sándor (SZTE Néprajz Tanszék) vetített képes előadása.

Kari nyílt nap

A Kari épületben (Temesvári krt. 31.) az ETSZK Gyógytornász szakirány nyílt napja lesz.

Részletek a http://www.u-szeged.hu/rendezvenynaptar oldalon.

Közéleti Kávéház

A Szegedi Rendőrkapitányságon (Szeged Párizsi krt.16-22.) pénteken 13.30-kora a Szegedi Amatőr Alkotók Köre Fotóklubjának Tájak, növények című fotókiállítása nyílik. A kiállítást megnyitja Vörös B. Zoltán, riporter, újságíró. Háziasszony: Németh Istvánné Nagy Mária fényképész, a klub vezetője.

A Gödör étteremben pénteken 20 órakor Rock and roll dance party. Vendégek: a Royal Company együttes. Házigazda: Horváth Károly volt versenytáncos. Bővebb információ a 06/20-3988495-ös telefonon.

A Közéleti Kávéház programjairól bővebben a http://www.netrend.szeged.hu/sites/civilcafe/index.html oldalon olvashatnak.

Német Kultúrest

A Nemzetiségek Házában pénteken 19 órakor Német Kultúrest. Szemelvények a német irodalomtörténetből: Münchhausen báró megjelenése a német irodalomban. Előadó: Váradi Gábor.

A mozik pénteki műsorai

A Grand Café-ban pénteken:

19 órakor: Egy lányról – feliratos angol film, rendező: Lone Scherfig.

21 órakor: Isten hozott az Isten háta mögött – feliratos francia film, rendező: Dany Boon.

A Grand Café programjairól részleteket a www.grandcafe.szeged.hu oldalon olvashatnak.

A Belvárosi mozi pénteki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

19.30-kor: Szegedi Jazz Napok.

Péntek esti bulik

Az IH Café-ban pénteken 20 órakor Green6 koncert.

A Millenniumi Kávéházban pénteken 21 órakor Salsa-est Rakonczai László szervezésében.

A JATE Klubban pénteken 22 órakor pénTRACK. Házigazda: Dj. Varga B. Éjfélig a belépés ingyenes!

A SZOTE Klubban pénteken 22 órakor Diszkóláz – Lemezlovas: Novák.

A Fészek Klubban pénteken 19.30-kor Sonic Temple koncert. Ingyenes!

A Garaboncziás Borozóban pénteken 20 órakor Attention Chérie, Hiteljugend, Hangmás koncert. Web: www.hangmas.hu

Az M-Klubban péntek este BPM Night.

Az Afrika Cafe-ban péntek este Electric Mix Party.

A Centrál Kávézó és Retro Clubban péntek este RetroLight – 1000. Őszi szünet Party.

Előző sztori

Nemzeti gyásznap: Mindszenty-emlékérmeket osztottak

Következő sztori

Őrizetben a vidékfejlesztési minisztérium volt államtitkára