Péntek: Portréérmek a múzeumban

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Érmekiállítás nyílik Szolláth György tavaly elhunyt tekintélyes gyűjtő 177 darabos éremportré gyűjteményéből a Móra Ferenc Múzeumban pénteken. A Nagyszínházban a fesztiválnyertes Traviatát játsszák, és folytatódik az Irodalmi Színpadok Találkozója a Rendezvényházban. Bátki Zoltán Könnycseppek című verseskötetét mutatják be a Somogyi-könyvtárban, a Katolikus Ház könyvbemutatóján megtudhatják, milyen is a Biblia biológus szemmel, és pénteken este tartják a TIK-ben az Orvostudományi Kar gólyabálját.

Színház és bábszínház

A Nagyszínházban pénteken 19 órakor Giuseppe Verdi: Traviata Alexandre Dumas: A kaméliás hölgy c. regényének opera-adaptációja három felvonásban. Részletek a www.szinhaz.szeged.hu/sznsz/szindarab/giuseppe-verdi-traviata-0 oldalon.

A Kisszínházban pénteken 19 órakor Csipkerózsika – a Szegedi Kortárs Balett előadása.

Az újszegedi Rendezvényházban pénteken egész délután Irodalmi Színpadok Találkozója – térségi színjátszó csoportok találkozója. A rendezvény részletes programjáról és a fellépőkről a http://www.rhz.hu oldalon olvashatnak.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében pénteken délután 14.30-kor Jancsi és Juliska (Hamupipőke bérlet).

A Somogyi-könyvtár programjai

Bátki Zoltán: Könnycseppek című verseskötetét mutatják be pénteken délután 5 órai kezdettel a Somogyi-könyvtár első emeleti zeneszobájában. A szerzővel Simai Mihály, József Attila-díjas író, költő beszélget. A program a Szegedi Írók Társasága rendezvénye.

A Csillag téri fiókkönyvtárban pénteken 16 órakor a Kiscsillagok gyermekklubban Őszi falevelek címmel meseolvasás és kézműves foglalkozás.

Az Északvárosi fiókkönyvtárban pénteken 16 órakor a Mesekuckóban adventi foglalkozásra várják a gyerekeket.

Éremművészek érmeken

Kiállítás nyílik Portréérmek címmel Szolláth György gyűjteményéből a Móra Ferenc Múzeumban. A tavaly elhunyt tekintélyes gyűjtő 177 darabos éremportré sorozata a Kultúrpalota kupolájában tekinthető meg. Megnyitó pénteken 10 órakor. Köszöntőt mond: Zombori István megyei múzeumigazgató. A kiállítást megnyitja: Hajdu Béla, a Magyar Érmegyűjtők Egyesülete Csongrád Megyei Szervezetének Titkára. A tárlat megtekinthető december 19-ig, hétfő kivételével minden nap 10-17 óráig.

A Biblia biológus szemmel

Farkas L. Gyula – Juhász Miklós – Just Zsuzsanna: A Biblia biológus szemmel című könyvének bemutatója lesz a Katolikus Ház dísztermében pénteken 18.30-kor.

KlubPéntek

A Millenniumi Kávéházban péntek este 6 órakor KlubPéntek – beszélgetős, értékközpontú program középiskolás korú fiataloknak a Mafita Egyesület szervezésében.

A Bethlen Gábor Gimnázium tudós tanárai

Hódmezővásárhelyen az Emlékpont közéleti beszélgetéssorozatának következő vendégei pénteken 17 órakor a Bethlen Gábor Gimnázium egykori tanárai, Blazovich László történész, nyugalmazott megyei levéltár-igazgató és Imre Mihály irodalomtörténész lesznek. Részletek a http://www.emlekpont.hu/hirek/aktualis/aktualis/a_bethlen_gimnazium_tudos.html oldalon.

A zsombói Wesselényi Népfőiskola programjai

Huszonkilencedik évadát nyitotta meg a zsombói egykori tanyai iskolában működő Wesselényi Népfőiskola. A foglalkozások hétfőn és pénteken este 6-kor kezdődnek. Ezen a pénteken 18 órakor Dombiné Kemény Erzsébet: Zenei mecénások és műfajok a bécsi klasszika korában című előadását hallhatják az érdeklődők. A Wesselényi Népfőiskola programjairól bővebben a  http://programok.del-alfold.istenhozta.hu/zsombi-nepfoiskola/6154/ oldalon olvashatnak.

Közéleti Kávéház

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti társalgójában (Tisza Lajos krt.54.) pénteken 16 órakor Diavetítéses EVS élménybeszámoló. Az EVS egy európai uniós program, mely lehetőséget nyújt külföldi önkéntes tevékenységre, 30 éves korig. A két házigazda, Magyar Szabolcs szakreferens, és Vörös B. Zoltán újságíró, riporter.

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti társalgójában (Tisza Lajos krt.54.) péntek 18 óra Tanulmányúton Iránban – előadás Fogas Krisztina újságíró és Sárközy Miklós iranista tanulmányútjáról.

A Gödör étteremben pénteken 20 órakor Rock and roll dance party. Vendégek: a Stand Up együttes. Házigazda: Horváth Károly volt versenytáncos. Bővebb információ a 06/20-3988495-ös telefonon.

A Közéleti Kávéház programjairól további részleteket a http://www.netrend.szeged.hu/sites/civilcafe/index.html oldalon olvashatnak.

A Szegedi Tudományegyetem rendezvényei

Az SZTE TIK – Kongresszusi teremben, az I. és II. előadó teremben és a Kiállítási térben pénteken 10 órakor Szent-Györgyi Napok Központi Ünnepség.

Az SZTE TIK – Átriumban, Kiállítási térben és az I-II. előadó teremben pénteken 19 órától SZTE ÁOK Gólyabál.

A Mars téri Kari épület kiselőadójában pénteken 10 órakor a Mérnöki Kar nyílt napját tartják.

A Szegedi Tudományegyetem rendezvényeiről részleteket a http://www.u-szeged.hu/rendezvenynaptar oldalon olvashatnak.

A mozik pénteki műsorai

A Grand Café-ban pénteken:

19 órakor: Dumas – feliratos francia film, rendező: Safy Nebbou.

21 órakor: Hibrid – feliratos, kanadai-francia-amerikai film, rendező: Vincenzo Natali.

A Belvárosi mozi pénteki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor: Alfa és Omega 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi kalandfilm. Rendező: Anthony Bell, Ben Gluck.

15.30-kor: A csodálatos Univerzum 3D – színes, magyar dokumentumfilm, Rendező: Gráner József.

17.15-kor és 19 órakor: Gru 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs kalandfilm. Rendező: Chris Renaud, Pierre Coffin.

20.45-kor: Terhes társaság – színes, szinkronizált amerikai vígjáték. Rendező: Todd Phillips.

Balázs Béla terem:

18.15-kor: A Föld szeretője – magyar filmdráma, rendező: Pozsgai Zsolt.

Csőke József terem:

17 órakor: A Föld szeretője – magyar filmdráma, rendező: Pozsgai Zsolt.

19.30-kor: The Expendables – A feláldozhatók – amerikai akciófilm, rendező: Sylvester Stallone.

Péntek esti bulik

Az IH Rendezvényközpontban pénteken 20 órakor Quimby koncert- A templom egere tour 2010. Bővebben: http://www.ihrendezvenykozpont.hu/programok

A Millenniumi Kávéházban péntek este 8 órakor a Korinda Együttes moldvai táncháza.

A JATE Klubban pénteken 22 órakor pénTRACK. Házigazda: Dj. Varga B. Éjfélig a belépés ingyenes!

A SZOTE Klubban pénteken 22 órakor Diszkóláz – Lemezlovas: Novák

Az M-Klubban pénteken 18 órakor Házibuli Disco & Karaoke. A lemezjátszóknál: Dj Sodar.

Az Afrika Cafe-ban péntek este Electric Mix Party.

Előző sztori

Bővíti magyar beszállítói körét a Tesco

Következő sztori

Kamionok ütköztek össze a sűrű ködben az M5-ös autópályán (Frissítve)