/

Megerősített háziorvosi ellátás szükséges

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem többletforrással, hanem a betegforgalom csökkentésével teremtené meg az egyensúlyt a kórház-finanszírozásban a kormány. Az ágazatot felügyelő miniszter egy szakmai konferencián arról beszélt, a gyógyításban a háziorvosoké az elsődleges szerep, mert a pácienseket első körben ott kell ellátni, ahol élnek.

Réthelyi Miklós úgy fogalmazott: a betegek ellátásának és utókezelésének saját környezetükben kellene megtörténnie. Az átalakításhoz megújított és megerősített háziorvosi ellátásra volna szükség – tette hozzá.

Mikola István szerint ebben a szerkezetben fenntarthatatlan a kórházak működése, a háziorvosi szintű ellátást kell először rendbe tenni, hogy mindenki a lakóhelye közelében kapja meg a megfelelő kezelést. Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke úgy véli, nem tartható, hogy a háziorvosi rendelők olyan eszköztelenül, sok helyen orvos nélkül vegetálnak. Mikola szerint a háziorvosi praxisok egy része a működőképesség határára került az elmúlt évek forráskivonása után.

A jövő évi költségvetés tervezete szerint a háziorvosi ellátásra hárommilliárd forinttal jutna több 2011-ben.

(Forrás: hírTV)

Előző sztori

Ahol legálisan lehetett szamizdatot olvasni

Default thumbnail
Következő sztori

Még csütörtökön sem telelünk

Legutóbbi hasonló cikkek