Közélet

Megerősített háziorvosi ellátás szükséges

Megerősített háziorvosi ellátás szükséges

2010. november 4., csütörtök
Megerősített háziorvosi ellátás szükséges

Nem többletforrással, hanem a betegforgalom csökkentésével teremtené meg az egyensúlyt a kórház-finanszírozásban a kormány. Az ágazatot felügyelő miniszter egy szakmai konferencián arról beszélt, a gyógyításban a háziorvosoké az elsődleges szerep, mert a pácienseket első körben ott kell ellátni, ahol élnek.

Réthelyi Miklós

úgy fogalmazott: a betegek ellátásának és utókezelésének saját környezetükben kellene megtörténnie. Az átalakításhoz megújított és megerősített háziorvosi ellátásra volna szükség – tette hozzá.

Mikola István

szerint ebben a szerkezetben fenntarthatatlan a kórházak működése, a háziorvosi szintű ellátást kell először rendbe tenni, hogy mindenki a lakóhelye közelében kapja meg a megfelelő kezelést. Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke úgy véli, nem tartható, hogy a háziorvosi rendelők olyan eszköztelenül, sok helyen orvos nélkül vegetálnak. Mikola szerint a háziorvosi praxisok egy része a működőképesség határára került az elmúlt évek forráskivonása után. A jövő évi költségvetés tervezete szerint a háziorvosi ellátásra hárommilliárd forinttal jutna több 2011-ben. (Forrás:

hírTV

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.