Sport

Labdarúgás: újabb zsombói pofon az FK-nak + FOTÓK

Labdarúgás: újabb zsombói pofon az FK-nak + FOTÓK

2010. november 7., vasárnap
Labdarúgás: újabb zsombói pofon az FK-nak + FOTÓK
Úgy tűnik, a Zsombó egyfajta mumusa lett a FK 1899 Szeged labdarúgócsapatának. Néhány hónap alatt második alkalommal mértek ugyanis komolyabb verést a kék-feketékre, akik még csak gólt sem tudtak szerezni ezeken a mérkőzéseken. A Zsombó SE-hez látogatott a megyei II. osztály Homokháti csoport 13. fordulójában az FK 1899 Szeged. Az ötödik a negyediket fogadta, de ennél jóval nagyobb tétje volt a „középházi” rangadónak: a kék-feketéket a visszavágás vágya fűtötte, ugyanis szeptember elején hazai pályán kínos, 0-5-ös vereséget szenvedtek a zsombóiaktól. Indiánnyár és családias hangulat fogadta szombaton a zsombói sporttelepre kilátogató drukkereket. Az idilli hangulat rányomta bélyegét a találkozóra. Az első játékrészben nem láthattak gólt a nézők, majd a fordulást követően három alkalommal is beköszöntek Daru Sándor tanítványai, a Hüvös-fiúk pedig nem tudtak ezekre felelni, így másodszor is alulmaradtak a riválissal szemben. A három hazai gól ellenére nem sok minden történt a kilencven perc alatt. Laza játszadozás folyt a mezőnyben, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Tipikusan az a mérkőzés volt ez, ahol amelyik csapat az első gólt szerzi, az meg is nyeri a találkozót. A kék-feketékből hiányzott az elvárható lendület, az a bizonyos tűz, amivel igazolni tudták volna a táblázaton elfoglalt helyezésüket. Ennél jóval több kell a későbbiekben, mert még rosszul is kijöhetnek az előkelőbb helyezésekért folytatott versenyfutásban. A Zsombó kihasználta lehetőségeit, és ezzel megérdemelten szerzete meg a győzelemért járó három pontot.

A labdarúgó megyei II. osztály Homokháti csoport 13. fordulójában:

Zsombó SE – FK 1899 Szeged 3-0 (0-0). Zsombó, 100 néző, vezette: Csuka. Zsombó: Mihálffy B. – Túri, Zádori, Tápai (Busa Gábor 72'), Bárszky, Gyuris, Szűcs, Busa Gergely (Csikós 52'), Kohlrusz (Juhász-Pintér 80'), Németh (Bálint 85'), Mihálffy G. Edző: Daru Sándor. FK 1899 Szeged: Brunczvik – Fodor L., Turján, Dervaderics, Meszes, Herczeg (Gonda 60'), Kálmán L. (Burzon 77'), Nagy, Ács, Imre Z., Túróczi (Holecska 60'). Edző: Hüvös Gábor. Gólszerzők: Bárszky, Busa Gábor, Szűcs. Sárga lap: Nagy. Ifjúsági mérkőzés: a találkozót november 20-n rendezik meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.