Labdarúgás: fölényes Csongrád-győzelem a rangadón + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A tavalyi bajnokot, a Csongrádot fogadta a listavezető Mórahalom: igazi vasárnap délutáni rangadó. Ám azt kevesen gondolták volna, hogy a Mórahalom kapuját négyszer is beveszi a vendégalakulat. Ezúttal azonban a homokhátiak nem tudtak mit kezdeni a visszahúzódó, és pontos kontrákat felépítő csongrádiakkal.Méltó zárása volt a mai találkozó a megye első osztályú bajnokságnak, hiszen a két legjobb csapat mérte össze tudását vasárnap Mórahalmon. A hazaiak, ahogy kell, rögtön vezetést is szereztek, s gondolhattuk volna, hogy további rohamokkal veszélyeztetik majd a tavalyi bajnok kapuját, aki kétségbeesetten fog küzdeni a pontmentés reményében. Nem így történt. A Csongrád nagyon taktikusan, fegyelmezetten játszva, kontratámadásaival megfordította a mérkőzést, sőt. Négy gólt szerzett az NB III-as reményeket dédelgető homokhátiak otthonában. A Mórahalom végig meddő mezőfölényben játszott, de eredménytelenül. S ahogy azt a két csapat szakmai stábja is megfogalmazta, ma a vendégek megérdemelten vitték haza a három pontot, hiszen minden játékrészen jobban érvényesült akaratuk: a védekezésben visszahúzódva, egységesen zártak, s labdaszerzések után villámgyors kontrákat vezettek, ami gyakran okozott zavart a mórahalmi védelemben.
A Mórahalom így 35 ponttal fejezte be az őszt, a Kistelek 34, a Csongrád 33 pontos. Hogy ki fordul az élen, az a jövő vasárnapi, korábbról elhalasztott Kistelek – Csongrád derbi után dől el. (Egy biztos: Tóth Ákos gárdájának csak az iksz jelenthetne örömöt…)

A labdarúgó megyei I. osztály 15. fordulójában:

Mórahalom – Csongrád 1-4 (1-2). Mórahalom, 200 néző, vezette: Szűcs Gábor.
Mórahalom: Szűcs – Kreizler, Illés, Udvari, Gyimesi, Siha, Tóth L., Daróczi, K. Tóth (Lázár), Szőke, Takács. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Csongrád: Bíró – Bánfi, Polyák, Boldizsár, Lévai (Bárdos), Deli, Ruzsinszki, Lajos, Sarusi, Bertók (Borák), Szepesi (Boldog). Vezetőedző: Keller Mihály.
Gólszerzők: Szőke (16′), illetve Sarusi (23′), Deli (24′), Ruzsinszki (63′), Bíró (11-esből, 71′).

Tóth Ákos: “Gratulálok a Csongrádnak, megérdemelten vertek meg minket, mivel sokkal több párharcot nyertek meg a mezőnyben. Néha úgy éreztem, hogy akaratban is fölénk kerekedtek, és ez előtt értetlenül állok, de ez egy ilyen nap volt.”

Keller Mihály: “Meggyőző volt ma a játékunk. Arra készültünk, hogy nem támadunk ki, behúzódunk, és kontrákból alakítunk ki akciókat. Ez a taktikánk maximálisan bejött. Nagyon remélem, hogy a tavaszi szezon utolsó fordulójában egy nagyon izgalmas, a bajnoki címet eldöntő rangadón láthatjuk majd vendégül a Mórahalom csapatát.”

Online tudósításunk:

90. perc: Vége a mérkőzésnek.

85. perc: Csere. Bertók helyére Borák állt be a vendégeknél. A csongrádiak szépen játszadoznak a mezőnyben, a Mórahalom pedig nemigen tud mit tenni, úgy néz ki, ezúttal a három pontot elviszik a homokháti településről.

81. perc: Bíró kapus percei. Két remek védést mutatott be a csongrádi portás. Előbb Gyimesi 20 méteres szabadrúgását tolta szépen ki a a léc alól, majd kisodródva lőtt hatalmasat Szőke, s Bíró a rövid saroknál vetődve ütötte szögletre a labdát.

76. perc: K. Tóth helyett Lázár állt be a hazaiaknál. A Mórahalom kétségbeesetten küzd, de mint egy nagy ütést kapott bokszolónak, a támadásaiban nincs ponttal kecsegtető helyzet.

71. perc: GÓÓÓL!A frissen beállt Bárdos az alapvonalnál cselezett a tizenhatoson belül, Udvari ebben az ártalmatlan helyzetben felrúgta őt, a megítélt büntetőt pedig Bíró Mihály kapus vágta a léc alá. Ezzel Ruzsinszkihez hasonlóan hatodszor volt eredményes a bajnokságban.1-4.

70. perc: Lévai helyett állt be Bárdos.

68. perc: Jobb oldali beívelés után K. Tóth egy szép ollózó mozdulattal továbbította a lasztit 8 méterre a csongrádi kaputól, de erőt nem tudott beleadni már a “szabómozdulatba”, így Bíró könnyedén hárítani tudott.

63. perc: GÓÓÓL! Az előbb említett kontratámadások egyikéből meg is született a rendkívül taktikusan játszó Csongrád harmadik találata. A tizenhatosnál teljesen egyedül tudta lekezelni a labdát Ruzsinszki Ferenc, tolt egyet rajta, majd laposan a bal kapufa mellett rúgta a hálóba a bőrt. 1-3.

60. perc: Mórahalmi fölény és csongrádi veszély. Talán így jellemezhetnénk az elmúlt perceket. A hazaiak fölénye meddő, ám a vendéggárda minden kontrája veszélyes.

55. perc: Szepesi helyett Boldog állt játékba a vendégeknél.

53. perc: Bertók lehet, hogy meccslabdát rontott? Egyéni játék után, a 16-os vonalától lőtt a jobb alsó sarok mellé.

no images were found

49. perc: Lévai révén jutottak szabadrúgáslehetőséghez a vendégek 20 méterre a mórahalmi kaputól. Az ívelten meglőtt pontrúgás a felső léc fölött suhant el néhány centire.

46. perc: A Csongrád kezdheti a második félidőt.

45. perc: Az első félidő utolsó percei a Mórahalomé voltak, a nyomás ellenére veszélyes helyzetet azonban nem tudtak kialakítani. Szünet.

42. perc: Tizenhatos jobb oldali csücskénél szabadrúgást ívelt be a Mórahalom. Daróczi beadását Szőke fejelte mellé.

40. perc: Egy csongrádi kontrát rontott Lévai, rossz irányba fordult le a védőről.

36. perc: A hazaiaknál Kreizlernek kellett tisztáznia egy csongrádi támadó elől a tizenhatoson belül igen veszélyes szituációban.

35. perc: Tóth L. remek beadását Szőke elől az utolsó pillanatban tudták a védők szögletre kicsúsztatni.

30. perc: A vezetése ellenére a Csongrád nem rohamoz, biztonságosan, főként a védekezésre koncentrál, s kontrákból épít akciókat. (A felhők mögül előbújt a nap, igazi fociidő, rangadóhoz méltó légkör…)

24. perc: GÓÓÓL! Lényegében két perc alatt fordított a Csongrád. Sarusi bal oldali gyors elfutása után tekert középre, Deli János pedig 3 méterről a kapuba stukkolt. 1-2.

no images were found

23. perc: GÓÓÓL! Váratlanul egyenlített a Csongrád: Lévai szinte lekopírozta Siha beadását, a veszélyesen betekert labda lecsorgott a védelemről, és Sarusi Attila 18 méterről bombaként vágta be a felsőbe. 1-1.

20. perc: A gólt követően még mindig a Mórahalom irányít, továbbra is enyhe mezőfölényben futballozik, de újabb gólhelyzet nem alakult ki. Egy mórahalmi bizonytalanság okozott némi izgalmat, de végül a védelem összekapta magát…

16. perc: GÓÓÓL! Siha a csongrádi térfelén, a felező vonaltól 15-20 méterről beívelte szabadrúgását a védők mögé, és a lendületesen berobbanó Szőke öt méterről a kapuba passzolta a labdát. Erre mondják, hogy szeme volt a beadásnak. Ez Szőke Péter 18. gólja a szezonban.1-0.

14. perc: Csongrád első helyzete Ruzsinszky nevéhez fűződik, aki 16 méterről eresztett el egy átlövést, ám a nem túl erős, középre tartó lövését magabiztosan ölelte magához Szűcs.

10. perc: Enyhe mórahalmi fölény, egy szögletvariáció okozott némi bonyodalmat, de az utolsó passzok előtt sikerült a vendégvédelemnek tisztáznia.

5. perc: Élvezetes iramú játék, a két tizenhatos között “harmonikáznak” a csapatrészek.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. A hazaiak hozhatják a labdát. Ami a szerelést illeti hófehérben játszik a Mórahalom, piros mezben, piros nadrágban és fekete sportszárban pedig a vendég, Csongrád csapata.

12.45: Melegítenek a csapatok, gyülekeznek a nézők. Igazi rangadó várható, hiszen amelyik együttes győz, annak valóban rangjává válhat ez a három pont. Külön érdekesség, hogy a tavalyi bajnok találkozik az idei bajnokesélyessel, ám míg a Csongrád többek között anyagi okok miatt nem vállalta a magasabb osztályban való szereplést, addig információink szerint a Mórahalom első számú célja az NB III-ba jutás…

Az ifjúsági mérkőzésen:

Mórahalom – Csongrád 1-2

A Mórahalom gárdája egészen múlt szombatig megállíthatatlannak tűnt. Tóth Ákos együttese tizenegy győzelem mellett csak két döntetlent játszott, a SZVSE azonban megtréfálta őket, s egy kapusbakit kihasználva Dürgő Péter góljával két vállra fektette az éllovast. Mivel közelít a Kistelek, a mórahalmiaknak ma nyerniük kell ahhoz, hogy biztosan az élen telelhessenek.

no images were found

Böngészgetve a tabellát: Udvari Szabolcsék 35 ponttal állnak az élen (45-8-as gólaránnyal), őket követi a 31 pontos Kistelek (Konczék ma Üllésen alighanem újabb három egységgel lesznek gazdagabbak, majd jövő héten korábbról elhalasztott meccsen fogadják a Csongrádot). A SZVSE ugyancsak 31 ponttal felkúszott a dobogó harmadik fokára (de már többször nem lép pályára az ősszel), leszorítva onnan a 30 pontot gyűjtött Csongrádot (26-6), mely alakulatra még két kőkemény rangadó vár a következő egy hétben…

Ami a megye névadó városának csapatát illeti, ismeretes, a bajnoki aranyérem megszerzését követően Keller Mihály csapata nem vállalta az osztályváltást. Ettől függetlenül azzal a szándékkal szálltak harcba, hogy megvédik címüket a megye I-ben. Múlt szombatig jónak is tűntek az esélyeik, ám kilenc siker és három iksz után a Balástya hazai pályán lepte meg őket, vette el veretlenségüket. Így aztán váratlanul nehéz és meleg lett a vége Czibolya Árpádék számára, hiszen ha nem szereznek pontot a mórahalmi és a kisteleki derbin, akár még az is elképzelhető, hogy negyedikként fordulnak… De fordítsuk meg a dolgot: két idegenbeli bravúr az őszi elsőséget jelentené a Tiszapart SE-nek!

A hazai együttes sokkal több gólt rúgott eddig, egészen pontosan 45-öt, szemben a csongrádi 26-tal. A mórahalmi Szőke Péter 17 találattal a második a mesterlövészek listáján, de a 7 gólos Daróczi László is megelőzi a csongrádiak legjobbjait, a kapus Bíró Mihályt és Ruzsinszki Ferencet (5-5 alkalommal találtak az ellenfelek hálójába).

Végül egy kis visszatekintés: a tavalyi bajnokságban először Mórahalmon mérték össze erejüket a felek, ahol 2-0-s félidő után 2-2-es döntetlen született (gólok: Daróczi 2′, Szőke 16′, illetve Lévai Mihály 74′, Czibolya 79′). A “visszavágón”, ami a tulajdonképpeni bajnokavató volt Csongrádon, Keller Mihály gárdája 2-1-re tudott győzni (gólok: Bertók Gábor 37′, Boldizsár Máté 42′, illetve Lázár Gábor 88′).

no images were found

Előző sztori

Ökölvívás: Erdei Zsolt pontozásos győzelemmel tért vissza

Default thumbnail
Következő sztori

Hamarosan nyit a devecseri szűrőközpont

Legutóbbi hasonló cikkek