Közélet

Kitiltják a hajléktalanokat az aluljárókból

Kitiltják a hajléktalanokat az aluljárókból

2010. november 5., péntek
Kitiltják a hajléktalanokat az aluljárókból

„Valamit majd kitalálok” - két hajléktalan is ezt a választ adta a kérdésre, hogy hol fog aludni, ha az aluljárókból kitiltják. A főváros ugyanis december 15-ig el fogja küldeni a legforgalmasabb aluljárókban alvókat.

Az

arról kérdezte a budapesti aluljárókban élő hajléktalanokat, hogy mit fognak tenni, ha el kell hagyniuk a helyüket. Szerdán ugyanis Tarlós István főpolgármester bejelentette: december 15-től nem lehet majd „életvitelszerűen” aluljárókban és forgalmas közterületeken tartózkodni. Vagyis a hajléktalanok nem maradhatnak, bár a főváros összes aluljárójából nem tiltják ki őket. Tilos lesz aludni a Blaha Lujza téren, az Astorián, a Ferenciek terén, a Nagyvárad téren, a Batthyány téren, a Nyugati, a Déli, a Keleti és a Kelenföldi pályaudvarok aluljáróiban, a Móricz Zsigmond körtéren, az Örs vezér téren és a Flórián téren. További részletek az Origón.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.