Kézilabda: Pick-győzelem drámai végjátékban

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hihetetlen izgalmak közepette, egy góllal tudott csak nyerni a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az NB I mai rangadóján az FTC ellen idegenben. A nap másik rangadóján a Veszprém 29-21-re győzött Tatabányán.

Előre tudni lehetett, hogy nehéz mérkőzés vár a Ferencváros otthonában a Pick Szegedre. De ennyire nehézre talán nem számítottunk a szombati Veszprém elleni játék után. Az első félidőben többször is vezetett a Fradi, Skaliczki László vezetőedzőnek bizony ki is kellett kérnie az idejét, hogy rendezze a sorokat. 12-12-es félidő után helyreállt a Szeged védelme, és sikerült elhúzni 18-14-re, majd 21-17-re. Az FTC azonban összeszedte magát, nyitott védekezéssel felzárkózott és kiegyenlített. 23-23-nál Sulc pimasz hetesével és Lékai lövésével a Pick ismét meglépett két gólra, majd Wieszt ritkán látható szép cunderrel szépített. Az utolsó másodpercekben tetőpontjára ért a dráma. Katzirz már lövésre ugrott, amikor passzívot fújtak a bírók, majd miután elrúgta a labdát kiállították. Az utolsó pillanatokra így emberelőnybe került a Fradi, s Kelecsevics góljával egyenlített is, azonban a játékvezetők belefújtak, a találat így érvénytelen lett, a megítélt időntúli szabaddobás pedig a blokkról messze fölé ment. A Pick örülhetett, nagyon nehéz mérkőzésen sikerült behúznia a győzelemért járó pontokat, és ezzel visszavette a második helyet a tabellán az FTC-től.
Az MKB Veszprém is rangadót játszott ma a tavalyi harmadik Tatabánya otthonában, és végül 29-21-re nyert a sokáig nagyon jól védekező hazaiak ellen, továbbra is őrizve vezető pozícióját a bajnoki tabellán.

A férfi kézilabda NB I 13. fordulójában:

FTC-Sporek – Pick-Szeged 24–25 (12–12).
Budapest, Kőbányai út, 900 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
FTC: PAUL – Bendó 2, Kos 2, BUDAY 4, Mazák 3, KELECSEVICS 5, Németh T. 1. Csere: Perger (k), Czina, Tóth J. 1, WIESZT ZS. 5, Bakos Gy. 1, Török, Wieszt K. Vezetőedző: Vladan Matics.
Pick- Szeged: TATAI – Stranovsky 2, Zubai 2, Bajorhegyi, KATZIRZ 5, Sulc 6, Vadkerti. Csere: MIKLER (k), LÉKAI 5, Törő 3, Baláz, Butenko 2, Beocsanin. Vezetőedző: Skaliczki László.
Kiállítások: 10, ill. 12 perc
Hétméteresek: -, ill. 4/4.

Előző sztori

Csütörtök: A Szegedi Tudományegyetem Napja

Következő sztori

Női vízilabda: sima Universitas-győzelem, laza végjátékkal + HANG, FOTÓK