Kézilabda: kőkemény, forró hangulatú rangadót nyert a KSZSE Bácsbokodon

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A héten Almási Dóra boka sérülést szenvedett, Habenyák Krisztina egyéb elfoglaltsága miatt pedig csak két kapussal utazott a KSZSE NB II-es női kézilabdacsapata a bácsbokodi vendégszereplésre.

Mindkét csapat idegesen, felfokozott hangulatban kezdte a fontos rangadót. Szalma Dórát, a szegedi csapat kezdő kapusát a 14. percben egy véleményes ütközés után piros lappal kizárták, így az ifi mérkőzést már végig védő Mészáros Petra bizonyíthatta tehetségét. A feladatát tudásához mérten meg is oldotta. Az eset után játékosaink kettőzött erőbedobással küzdöttek a mérkőzésen. A végig izgalmas, szikrázóan kemény rangadón a csapatok felváltva vezettek 1-2 góllal. A végjátékhoz egy gólos hazai vezetéssel érkezett a szegedi gárda, de felkészültségüknek köszönhetően az utolsó három percben csak ők lőttek gólt, számszerűleg négyet.

A mérkőzés játékos szemmel (Szalma Dóra):
“Egész héten teljes gőzzel készültünk a szombati mérkőzésre, azonban sok minden nehezítette a Bácsbokodra való utazásunkat, többek között Almási Dóra bokasérülése és jómagam rosszulléte. Amikor eljött a 6 óra, a csapat szemmel láthatóan felkészülten és magabiztosan lépett a pályára. Nagyjából a 14. percig egy átlagos mérkőzésnek tűnt a meccs, 1-2 gólos vezetésre tettünk szert. Ekkor egy bácsbokodi indítás hosszúnak bizonyult és a kapuból kifelé tartva ütköztem az induló játékossal, még érzésem szerint a hatoson belül (a videófelvétel szerint kívül). A játékvezetők azonnali piros lapot ítéltek. Ezek után a hangulat azonnal felforrósodott, és a játék parikássá vált. A piros lap végett Mészáros Petrának kellett kapuba állni, aki a korábban lejátszott ifi meccset kiváló teljesítménnyel védte végig. A bírók osztogatták a kiállításokat, és a hazaiak lépéshibáit folyamatosan faultra fújták meg. A kitűnő védekezésünk, és az akaratos játékunk meghozta gyümölcsét, az utolsó három percben sikerült föléjük kerekedni, és végül három góllal megverni a hazaiakat. Gratulálok a lányoknak, kik értem is játszottak!”

NB II -es női bajnoki mérkőzés

Bácsbokodi NKSE -Kézilabda Szeged SE 25:28 (12:13)
Bácsbokod, 100 néző. Vezette: Hornyik, Hölgye
KSZSE: Szalma D. – Grandjean 1, Forgó 2, HOMOKI 8, SZABÓ 1,SZALMA N. 4, Horváth 1. Csere: MÉSZÁROS (k), Török, Pocsai 1, Dobó 1, TÓTVÁRADI, PUHALÁK 9, Miklós. Vezetőedző: Gera Norbert.

Gera Norbert: “A 14. perctől az ifjúsági kapusunk védte végig a mérkőzést, mivel Szalma Dórát vitatható ítélettel végleg kiállították. Óriási nyomás nehezedett ránk a mérkőzés folyamán, azonban a lányok extázisban kézilabdázva hihetetlen tartásról tettek tanúbizonyságot. ‘Kegyetlen’ rangadó volt, amiből a JÁTÉKOSAIM – csupa nagybetűvel – nagyon sokat tanulhattak.”

NB II -es női ifi bajnoki mérkőzés

Bácsbokodi NKSE -Kézilabda Szeged SE 17:28 (10:9)
Bácsbokod, 100 néző. Vezette: Hornyik, Hölgye.
KSZSE: MÉSZÁROS – Kovács 5, SEBESTÉNY 10, Bernátsky 3, BALOG 2, KIS 1, Csikós 1. Csere: Török, Szabó, Horváth 2, TÓTVÁRADI 4, Puhalák. Edző: Gera Norbert.

Gerea Norbert: “Az ifjúsági csapat meghatározó játékosait próbáltam tartalékolni a felnőtt mérkőzésre, ezért az első félidőben akadozott a gépezet. A második félidőben 6 perc alatt 7 gólt “tettünk közé” ami után megnyugodtunk és magabiztosan nyertük meg a sok hibával tarkított mérkőzést!”

Vereség nyílt OSB mérkőzésen Békéscsabán

2. iskolai nyílt OSB mérkőzés

Békéscsaba ENK SE – Kézilabda Szeged SE 30-19 (16-6)
KSZSE: Tóth – Koltai 1, Német 4, DEÁK 7, Speth, Simhercz 4, Giricz 3. Csere: Szántó(k), Virág, Sevaracz, Várady, Keresztesi, Kucsera. Edző: Miklósné Kocsis Éva

Miklósné Kocsis Éva: “Számomra érthetetlen, hogy idegenben miért nem tudunk ugyanolyan lelkesen játszani, mint itthon. Az első félidőben rendszerint idegesek vagyunk és leblokkolunk, aztán a nagy hátrány hatására megnyugszunk, és a második félidőben el kezdünk kézilabdázni.”

Előző sztori

Atlétika: szegediek a Terematlétika Országos Gyermekversenyen

Default thumbnail
Következő sztori

Emberhez méltó jövőnk alapja: megrongált építészeti örökségünk?

Legutóbbi hasonló cikkek