Sport

Kézilabda: kőkemény, forró hangulatú rangadót nyert a KSZSE Bácsbokodon

Kézilabda: kőkemény, forró hangulatú rangadót nyert a KSZSE Bácsbokodon

2010. november 23., kedd
Kézilabda: kőkemény, forró hangulatú rangadót nyert a KSZSE Bácsbokodon
A héten Almási Dóra boka sérülést szenvedett, Habenyák Krisztina egyéb elfoglaltsága miatt pedig csak két kapussal utazott a KSZSE NB II-es női kézilabdacsapata a bácsbokodi vendégszereplésre. Mindkét csapat idegesen, felfokozott hangulatban kezdte a fontos rangadót. Szalma Dórát, a szegedi csapat kezdő kapusát a 14. percben egy véleményes ütközés után piros lappal kizárták, így az ifi mérkőzést már végig védő Mészáros Petra bizonyíthatta tehetségét. A feladatát tudásához mérten meg is oldotta. Az eset után játékosaink kettőzött erőbedobással küzdöttek a mérkőzésen. A végig izgalmas, szikrázóan kemény rangadón a csapatok felváltva vezettek 1-2 góllal. A végjátékhoz egy gólos hazai vezetéssel érkezett a szegedi gárda, de felkészültségüknek köszönhetően az utolsó három percben csak ők lőttek gólt, számszerűleg négyet. A mérkőzés játékos szemmel (Szalma Dóra): "Egész héten teljes gőzzel készültünk a szombati mérkőzésre, azonban sok minden nehezítette a Bácsbokodra való utazásunkat, többek között Almási Dóra bokasérülése és jómagam rosszulléte. Amikor eljött a 6 óra, a csapat szemmel láthatóan felkészülten és magabiztosan lépett a pályára. Nagyjából a 14. percig egy átlagos mérkőzésnek tűnt a meccs, 1-2 gólos vezetésre tettünk szert. Ekkor egy bácsbokodi indítás hosszúnak bizonyult és a kapuból kifelé tartva ütköztem az induló játékossal, még érzésem szerint a hatoson belül (a videófelvétel szerint kívül). A játékvezetők azonnali piros lapot ítéltek. Ezek után a hangulat azonnal felforrósodott, és a játék parikássá vált. A piros lap végett Mészáros Petrának kellett kapuba állni, aki a korábban lejátszott ifi meccset kiváló teljesítménnyel védte végig. A bírók osztogatták a kiállításokat, és a hazaiak lépéshibáit folyamatosan faultra fújták meg. A kitűnő védekezésünk, és az akaratos játékunk meghozta gyümölcsét, az utolsó három percben sikerült föléjük kerekedni, és végül három góllal megverni a hazaiakat. Gratulálok a lányoknak, kik értem is játszottak!"

NB II -es női bajnoki mérkőzés

Bácsbokodi NKSE -Kézilabda Szeged SE 25:28 (12:13) Bácsbokod, 100 néző. Vezette: Hornyik, Hölgye KSZSE: Szalma D. - Grandjean 1, Forgó 2, HOMOKI 8, SZABÓ 1,SZALMA N. 4, Horváth 1. Csere: MÉSZÁROS (k), Török, Pocsai 1, Dobó 1, TÓTVÁRADI, PUHALÁK 9, Miklós. Vezetőedző: Gera Norbert. Gera Norbert: "A 14. perctől az ifjúsági kapusunk védte végig a mérkőzést, mivel Szalma Dórát vitatható ítélettel végleg kiállították. Óriási nyomás nehezedett ránk a mérkőzés folyamán, azonban a lányok extázisban kézilabdázva hihetetlen tartásról tettek tanúbizonyságot. 'Kegyetlen' rangadó volt, amiből a JÁTÉKOSAIM - csupa nagybetűvel - nagyon sokat tanulhattak."

NB II -es női ifi bajnoki mérkőzés

Bácsbokodi NKSE -Kézilabda Szeged SE 17:28 (10:9) Bácsbokod, 100 néző. Vezette: Hornyik, Hölgye. KSZSE: MÉSZÁROS - Kovács 5, SEBESTÉNY 10, Bernátsky 3, BALOG 2, KIS 1, Csikós 1. Csere: Török, Szabó, Horváth 2, TÓTVÁRADI 4, Puhalák. Edző: Gera Norbert. Gerea Norbert: "Az ifjúsági csapat meghatározó játékosait próbáltam tartalékolni a felnőtt mérkőzésre, ezért az első félidőben akadozott a gépezet. A második félidőben 6 perc alatt 7 gólt "tettünk közé" ami után megnyugodtunk és magabiztosan nyertük meg a sok hibával tarkított mérkőzést!"

Vereség nyílt OSB mérkőzésen Békéscsabán

2. iskolai nyílt OSB mérkőzésBékéscsaba ENK SE – Kézilabda Szeged SE 30-19 (16-6)KSZSE: Tóth – Koltai 1, Német 4, DEÁK 7, Speth, Simhercz 4, Giricz 3. Csere: Szántó(k), Virág, Sevaracz, Várady, Keresztesi, Kucsera. Edző: Miklósné Kocsis Éva Miklósné Kocsis Éva: "Számomra érthetetlen, hogy idegenben miért nem tudunk ugyanolyan lelkesen játszani, mint itthon. Az első félidőben rendszerint idegesek vagyunk és leblokkolunk, aztán a nagy hátrány hatására megnyugszunk, és a második félidőben el kezdünk kézilabdázni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.